Anasayfa /  Yaşam

Yıllarca hayalini kurdukları judoda rakip tanımıyorlar

Siirt’te yıllarca judo yapma hayali kuran ve bu hayallerine 2 yıl önce ulaşan görme engelli 3 arkadaş büyük başarılara imza attı. Türkiye şampiyonlukları elde eden arkadaşlar, Avrupa ve Olimpiyat dereceleri alarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 11:48

Siirt’te yıllarca judo yapma hayali kuran ve bu hayallerine 2 yıl önce ulaşan görme engelli 3 arkadaş büyük başarılara imza attı. Türkiye şampiyonlukları elde eden arkadaşlar, Avrupa ve Olimpiyat dereceleri alarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

Siirtli yüzde 70 görme engelli Barış Özer (20), yüzde 90 görme engelli Abdurrahim Özalp (20) ve yüzde 86 görme engelli Fırat Kibici (19) adlı üç arkadaş, yıllarca judo yapma hayali kurdu. 3 arkadaş, iki yıl önce öğretmenlerinin teşvikiyle Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı judo takımında kayıt yaptırdı. Kısa sürede başarılı sonuçlar elde etmeye başlayan arkadaşlardan Barış Özer, 2016 ve 2017 yıllarında gençlerde iki Türkiye şampiyonluğu, Abdurrahim Özalp 2016 ve 2017 yıllarında gençler ve büyüklerde üç Türkiye şampiyonluğu, Fırat Kibici de Gençlerde Türkiye şampiyonluğu, büyüklerde de Türkiye 2’nciliği elde etti. Büyük başarılara imza atan 3 arkadaş, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmeyi hedefliyor.

“Gidemediğim için hayıflanıyordum”

Judoyu severek yaptığını aktaran Abdurahim Özalp, “Judoya başlamam arkadaşlarımın sayesinde oldu. Hatta onlar gidiyordu ben gidemediğim için de çok hayıflanıyordum. Daha sonra öğrendim ki görme engelli kursu varmış. Öğretmenimin yardımıyla başladım, azim gösterdim, yarışmalara girerek derece yaptım. Diğer görme engellilerin de bu kurslara katılmasını bekliyorum. Ailem bu başarıları görünce çok mutlu oluyor. Ve bana destek veriyorlar" dedi.

“Özgüvenim artıyor”

Bir şeyler yapabildiğini gördükçe öz güveninin arttığını anlatan Fırat Kibici, arkadaşlarının teşvikiyle başladığı judoda iyi bir noktaya ulaştığını söyledi. Kibici, judoya ilk başladığında biraz korktuğunu ama zamanla kendine öz güveni oluştuğunu aktararak, "Açıkçası spor yapmak çok hoşuma hoşuma gitti. Sürekli turnuvalara girdim ve 2015’ten 2017 yılına kadar çok sayıda Türkiye derecesi yaptım. Hocalarımız bize çok destek verdi" diye konuştu.

Barış Özer, spor yapmaktan çok keyif aldığını belirterek, bu mutluluğu sık sık ailesiyle paylaştığını aktardı.

“Spor yaparak mutlu olabilirler”

Engelli sporcularla yakından ilgilendiklerini aktaran takım antrenörü Selami Ünel ise şunları söyledi:

"Bundan 2-3 yıl önce farklı illerden gelen bu arkadaşlara biz her türlü destekte bulunduk. Bunlar bizim için özel insanlardırlar. Engellileri topluma kazandırma noktasında hem bakanlığımızın hem de il müdürlüğümüzün çalışmaları var. Onlar da yeteneklerini gösteriyorlar. Dereceden çok bunları topluma kazandırıyoruz. Diğer kardeşlerime sesleniyorum, evlerine kapanacaklarına gelip burada spor yaparak topluma entegre olabilir, spor yaparak da kendilerini mutlu hissedebilirler. Siirt Üniversitesinde görme engelliler kontenjanının açılmasını da büyüklerimizden talep ediyoruz."

Yorumlar