Anasayfa /  Yaşam

Malazgirtli ressam 1071 zaferini resimlerle anlatacak

Muş’un Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü dolayısıyla ressam Saruhan Yaman, 30 eserden oluşan bir resim sergisi açacağını belirtti.Zafer Anıtı’nın bulunduğu alanda düzenlenecek serginin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:05

Muş’un Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü dolayısıyla ressam Saruhan Yaman, 30 eserden oluşan bir resim sergisi açacağını belirtti.

Zafer Anıtı’nın bulunduğu alanda düzenlenecek serginin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açması bekleniyor. Serginin Mazgirt Zaferi’nin ruhuna uygun olduğunu belirten Ressam Saruhan Yaman, en büyük hayalinin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın serginsinin kurdelesini kesmesi olduğunu söyledi. Ressam Yaman, ”Sayın Cumhurbaşkanımız 2003 yılında ilçemizi Başbakan olduğu ilk yılında ziyaret etmişti. Benim serginin açılışını yapmış ve bizleri çok mutlu etmişti. İnşallah bu yılda yine benim serginin kurdelesini keser. O zaman Sayın Cumhurbaşkanıma bir Malazgirt Zaferini anlatan bir tablo hediye etmiştim. Bu yılda yine bir tablo hediye edeceğim fakat bu yılki tablo Sayın Cumhurbaşkanıma çok büyük ve anlamlı bir hediye olacaktır. Tüm Malazgirtliler Sayın Cumhurbaşkanımızın geleceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Tamamıyla Sultan Alparslan’ın yaptığı savaşlar ve zaferlerini anlatan resimleri yaptığını ifade eden Ressam Yaman, ”Ben 35 yıldır resim yapıyorum ve bu resimlerimin tamamıyla Malazgirt tarihini anlatan tarihi resimlerdir. Bu yıl bir ilklere imza atarak 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir resim yaptım. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımın bir porte resmini yaptım. Bu benim yaptığım resim, en değerli çalışmalarımdan biri olmuştur” şeklinde konuştu.

Yorumlar