Anasayfa /  Yaşam

Kütahya’nın 70 yıllık aşçısı

Kütahya’da 77 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz, 7 yaşında girdiği mutfaktan bugüne 70 yıldır çorba kaynatıyor, yemek pişiriyor.Pirler Mahallesi Tarihi Sadettin Camii yanındaki iş yerinde ilk günkü heyecanı ile devam eden Yılmaz, çocukluğundan...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:27

Kütahya’da 77 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz, 7 yaşında girdiği mutfaktan bugüne 70 yıldır çorba kaynatıyor, yemek pişiriyor.

Pirler Mahallesi Tarihi Sadettin Camii yanındaki iş yerinde ilk günkü heyecanı ile devam eden Yılmaz, çocukluğundan bu yana yemek yapmayı çok sevdiğini belirtti. Yılmaz, "İşimi severek yaptığım için elim ayığım tuttuğu sürece yapacağım" dedi.

Kütahya ve çevre illerden çok sayıda daimi müşterisinin olduğunu ifade eden Halil İbrahim Yılmaz, "Ben bu mesleğe 7 yaşımda başladım. İlk zamanlar bulaşıkçılık ile başladım sonra garson yamaklığı, sonra askere gidesiye kadar garsonluk yaptım. Askerden geldikten sonra 1963 yılında ilk dükkanımı bir meslektaşımla ortak olarak açtım. Daha sonra 1965 yılında Hürriyet Caddesinde İstanbul lokantasını açtım burayı yaklaşık 21 yıl işlettikten sonra 1985 yılında da bu Sadettin lokantasını açtım. Sadettin dememin nedeni ise, yan tarafta bulunan Sadettin Camii’nden dolayı" diye konuştu.

Yaptığı ilk yemeği unutamıyor

Aşçılıkta tam 70 yılı geride bırakan Halil İbrahim usta, ilk yaptığı yemeği unutamıyor. "İlk yaptığım yemek Tandır Kebabı, Kaç kavurma, kuzu kapama" diyen Yılmaz, "Benim işim ev yemekleri. Kütahya’nın yanı sonra Afyonkarahisar ve Uşak gibi birçok ilden benim yemeğimi yemeye gelen müşterilerim var. Hergün kelle, paça ve işkembeyi sabah 04.30’den 11.00’a kadar çorba servisi, 11.00’dan ’den 17.00’a kadar da yemek servisi yapıyorum. Özellikle sabah namazının ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. İşimi seviyorum, hala kepçemin başındayım. Allah sıhhat verdiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şimdiye kadar çok sayıda aşçı da yetiştirdiğini sözlerine ekledi.

Yılmaz’ın müşterileri ise, "Halil İbrahim Usta’nın yemekleri bir başka. Kendisi örnek alınacak büyük bir ustadır" dediler. (HCA-EFE)

Yorumlar