Anasayfa /  Yaşam

Karesi mağdurları yalnız bırakmadı

Karesi Belediyesi salı günü yaşanan fırtına sonrasında anında reaksiyon göstererek zarar gören vatandaşlarının yardımına yetişti.Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, zarar gören vatandaşlara gerekli desteğin verilmesi için talimat...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 10:02

Karesi Belediyesi salı günü yaşanan fırtına sonrasında anında reaksiyon göstererek zarar gören vatandaşlarının yardımına yetişti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, zarar gören vatandaşlara gerekli desteğin verilmesi için talimat verdiğini belirterek, "Müdürlüklerimiz gece yarısına kadar evleri zarar gören ailelerimizin yanında bulunarak ihtiyaçlarını karşıladı. Vatandaşlarımız evleri temizlenip başlarını yastığa koyasıya kadar ekiplerimizle birlikte biz de uyumadık" dedi.

“Karesi’de zarar büyük oldu”

Balıkesir Karesi İlçesi’nde salı günü saat 10.30 sıralarında başlayan fırtına ve dolu sonrasında 42 ağaç yıkıldı, 5 araç ve 5 ev hasar gördü. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü yıkılan ağaçları parçalayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. Sağlık İşleri Müdürlüğü de Karaoğlan, 1.Sakarya, Kızpınar, Vicdaniye ve Atatürk Mahallerinde hasar gören bodrum kattaki evleri tek tek inceleyerek hasar tespiti çıkardı. Atatürk Mahallesi’nde eşyaları kullanılamaz hale gelen aile belediye tarafından otele yerleştirildi ve yeni kıyafetler alındı. Ekipler, ayrıca ailelere gıda ve giysi yardımı da yaptı. Evler ilaçlanıp temizlenerek kullanılabilir hale getirildi. Hasar gören evlerde, çatı, laminant tamiri yapılırken ihtiyaç duyulan evlere de mobilya ve halı temin ediliyor.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaşanan afet sonucu evleri zarar gören ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için bütün ekipleri seferber etti. Yılmaz, "Ekiplerimiz fırtına sonrası sahada çalışmalarına hemen başladı ve kırılan ağaç parçaları temizlendi. Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler de gece yarılarına kadar evlerde inceleme yaptı. Evleri zarar gören vatandaşlarımız evleri temizlenip başlarını yastığa koyasıya kadar ekiplerimizle birlikte biz de uyumadık" dedi.

Yorumlar