Anasayfa /  Yaşam

Bayramda mezarlıklara ücretsiz servis, parkmetreler de ücretsiz

Edirne Belediyesi tarafından geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verilecek. Parkmetreler, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz olurken, mezarlıklarda...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 12:24

Edirne Belediyesi tarafından geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verilecek. Parkmetreler, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz olurken, mezarlıklarda 25 bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirilecek.

Edirne Belediyesi Kurban Bayramının 1. günü olan 1 Eylül Cuma Günü bayram namazı sonrasında şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için belediye binası önünden Yenişehir, Buçuktepe, Yeniimaret Bademlik, Yıldırım ve Acıçeşme Mezarlıklarına ücretsiz otobüs servis hizmeti verilecek. Mezarlık ziyaretini tamamlayan vatandaşlar, aynı otobüslerle belediye binası önüne geri dönebilecek.

Ayrıca Buçuktepe, Yenişehir, Acıçeşme, Yıldırım, Yenişehir, Yeniimaret Bademlik ve Karaağaç Mezarlıkları’nda yakınlıklarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için toplamda 25 bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirilecek. Vatandaşlar arife günü ve Kurban Bayramı’nda mezarlık görevlilerinden ücretsiz olarak çiçek talebinde bulunabilecek.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde; Belediye Encümen Kararına istinaden Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü araç park yerlerinden, vatandaşların ücretsiz yararlanabileceği bildirildi. Açıklamada, “Belirtilen günlerde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde, Edirne Belediye personeli olmaksızın ücret talep eden kişilerin olması halinde, Alo 153 hattına bilgi verilmesini önemle rica ederiz” denildi.

Yorumlar