Anasayfa /  Yaşam

13 Yıldır Kırşehir’in en büyük mahallesini yönetiyor

Kırşehir’de 2004 yılı yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığına aday olan ve 13 yıldır Kırşehir’in en büyük mahallesini yöneten Veli Cihan, muhtarlardan vatandaşın beklentilerini anlattı.Teknolojinin ilerlemesi ve kamu kurumlarının güçlenmesine...

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2017 12:51

Kırşehir’de 2004 yılı yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığına aday olan ve 13 yıldır Kırşehir’in en büyük mahallesini yöneten Veli Cihan, muhtarlardan vatandaşın beklentilerini anlattı.

Teknolojinin ilerlemesi ve kamu kurumlarının güçlenmesine rağmen mahalle muhtarlıklarının önemini kaybetmediğini ifade eden Cihan, 19 bin seçmeni olan mahallede muhtarlıkların hala sabah sekiz mesaisi ile görevinin başında olduğunu belirtti.

Evden eve gerçekleşen nakil işlemlerin de karışıklıkların çıktığını ve muhtarlıkların nakil işlemlerini yapmadığını bildiren Cihan, şöyle konuştu:

“Belirli bir döneme kadar evden eve gerçekleşen nakil işlemlerini muhtarlıklar gerçekleştiriyordu. Fakat çıkan karışıklıkların önüne geçebilmek adına bu işlem muhtarlıklardan alınarak Nüfus Müdürlüklerine verildi. Alınan kararı bizler vatandaşa mahallelerde ve bizlere geldiklerinde tebliğ ettik. Muhtarlıklar, ikamet, nüfüs kayıt örneği verebildiği gibi vatandaşın adresi için muhtarlığa gelen tebliğ işlemlerini yapıyor.”dedi.

Muhtarlar buluşması için Cumhurbaşkanlığı davetlisi olarak Külliyeye de giden Cihan, “Cumhurbaşkanının muhtarlarla bir arada olması siyasi bir amaç için değil halkın en temelde ki muhatabını dinleyerek şehirlerde yaşanan durumların istişaresi amacını güder.

Bizde Kırşehir adına gittiğimiz Külliyede mahallemizde yaşanan eksiklik ve vatandaşın talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem yazılı hem de şartlara göre sözlü olarak ilettik. En tepede ki Cumhurbaşkanı ile halkın temsilcisinin de bir arada olması gelişme yolunda attığımız en önemli adımlardan bir tanesidir.”dedi.

Kırşehir’de en büyük mahalle olan Yenice Mahallesini 13 yıldır yöneten Cihan, aldığı sorumluluğun ve vatandaşın her dönem kendisini desteklemesini ise vatandaşla yaşadığı uyum Belediye ile gerçekleştirilen istişareli çalışmaya bağlı olduğunu belirterek Yenice Mahallesinde yüz aileden fazla mültecinin de ikamet ettiğini belirtti.

Yorumlar