Anasayfa /  Eğitim

Güz dönemi nedir? Güz dönemi üniversitelerde ne kadar sürer?

Üniversitelerde derslere devam etme ayları üniversitelerde oldukça değişkenlik gösteriyor. Üniversitelerde güz döneminin ne kadar sürdüğü oldukça merak ediliyor. Peki, Güz dönemi nedir? Güz dönemi üniversitelerde ne kadar sürer? İşte merak edilen bütün bilgiler.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2022 20:46

Türkiye’de devlet, vakıf ve özel olmak kaydıyla birden fazla üniversite bulunmaktadır. Her üniversite belli konularda YÖK’e bağlı olsa da bazı konuları kendisi belirlemektedir. Örneğin güz ve bahar dönemi süresi ve bu sürede yapılacak olanlar üniversiteler tarafından belirlenir.

Her üniversite kendi programını yaptığı için hepsi aynı gün başlayıp bitmemektedir. Ancak genel olarak belirlenen zamanlar ile ortalama benzerlik gösterir. Çünkü her üniversitede güz ve bahar dönemi bulunmaktadır.

GÜZ DÖNEMİ NE ZAMAN OLUYOR?

Güz dönemi üniversitenin başladığı dönemi kapsar. Başlangıç ayı ve günü her üniversitede farklılık gösterebilir. Ancak ortalama güz dönemi benzer zamanlarda olur.

GÜZ DÖNEMİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Üniversitelerde güz dönemi yaklaşık 4 ay sürüyor.

GÜZ DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Güz döneminin başlangıç ayı ve günü her üniversitede farklı olabilir. Ancak genellikle eylül ve ekim aylarında başlayıp aralık ve ocak aylarında güz dönemi son buluyor.

GÜZ DÖNEMİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler üniversitelere güz dönemi ile başlangıç yaparlar. Bu genellikle eylül ya da ekim aylarına denk gelir. Dolayısıyla güz dönemi ne zaman biter? Diye de merak edilmektedir. Her üniversitede kesin ay ve gün farklı olmakla beraber aralık ya da ocak ayında güz dönemi biter.

 

 

 

Yorumlar