Anasayfa /  Spor

Güntekin Onay: Şenol Güneş Beşiktaş'a zarar verecek!

Dün akşam saatlerinde Kayserispor ile karşı karşıya gelip maçı 2-2 bitiren Beşiktaş içim yorumcular çok sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 11:54

Bu karşılaşma sonrası Güntekin Onay ve Kenan Başaran değerlendirmelerde bulundu.

Güntekin Onay 



Güneş ya gereken tedbirleri alamıyor ya da geç kalıyor. Bir kaç oyuncunun sorumluluk duygusu ve çabası ile koskoca Beşiktaş’ı anlatamazsınız. Dün Kayseri’deki tablo aynen böyleydi. Ayakta kalmaya çalışan 3-4 futbolcunun eforu dışında dağınık, birbirinden son derece kopuk bir grup vardı sahada. İlk yarıda daha organize ve disiplinli oynayan Beşiktaş, maçın ikinci yarısında kayıptı. İlginç olan şu: Başlangıç planı ne kadar doğru ve güçlüyse dakikalar ilerledikçe geriye giden bir Beşiktaş gerçeği var. Geçen haftaki derbide, dün Kayseri’de de bu durum böyleydi. Ligin ikinci yarısında maçların ilk devrelerinde tek gol dahi yemeyen siyah beyazlı ekip, ikinci devrelerde aynı çizgiden çok uzak. Sadece ikinci yarılarda yenilen gol: 9. Bu istatistik tesadüfen ortaya çıkmış bir rakam değil. Görünen o ki Beşiktaş, oyunu değiştirecek, yukarıya çıkartacak veya lehine çevirecek tedbirleri alamıyor veya geç kalıyor.

Savunma dün sallandı, yıkılacak, orta alan çöktü Kayserispor belli ki golü atacak Şenol Hoca, Roco’yu oyuna alıp Dorukhan’ı çıkarttı ve Medel’i orta alana çekti. Ancak bu hamle 60’da geldi. Maç 1-1 olduktan sonra... Neden 55 değil de 60? Geçen hafta Fenerbahçe maçında ilk değişiklik 64’te... Maç bağıra bağıra avuçlarının içinden kayıp giderken. Bu kadar tecrübeli bir teknik adam nasıl daha önce bir çözüm getirmez? Anlamak zor. Halbuki Şenol Güneş, oyun içinde yanlış giden şeyleri çabuk tamir eden ve değiştirebilen bir teknik adamdı. Geçen sezon iç sahadaki 3-1’lik Fenerbahçe maçı en somut örneklerinden biridir.

GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ’A NE VEREBİLİR?



Mevcut durumda akla gelen sorular var. A Milli Takım Teknik Direktörü olmayı sonuna kadar hak eden Şenol Hoca bundan sonra Beşiktaş’a ne verebilir? Lig hedefi sadece ikincilik kalmış, Avrupa’da ve kupada olmayan bir Beşiktaş’a ne katabilir? Hangi oyuncuyu geliştirebilir? 3 ay daha görevine devam etmesi Beşiktaş’ı hangi hedefine taşır? Önümüzdeki sezona dair ne katkı yapar? Şenol Hoca kuşkusuz ki iş ahlakı ve profesyonelliği gereği tüm aklını ve enerjisini bu süreçte Beşiktaş’a vermeye çalışacaktır. Ancak 3 ay daha kalması Beşiktaş açısından nasıl bir kazanım getirebilir? Her puan kaybının ardından bu konu temcit pilavı misali ortaya atılması da hem Şenol Hocayı yıpratacak, hem de Beşiktaş’a zarar verecektir.Maçın adamı: Deniz.

Kenan Başaran 



Caner'in kaza golüyle gelen 1 puanın manası yok. İkincilik de hayal ötesi... 3-0 önde olduğu derbiyi ancak 3-3 bitirmiş, liderin 11 puan gerisine düşmüş; üzerine hocasının da Milli Takım’a gideceği resmen açıklanmış Beşiktaş... Bu havalarda birden adalesi çeken ve “Oynamasam olur mu” diyen futbolcu sayısı artar. Buna mukabil, maç öncesi ısınırken sakatlanan Vida, ısrarla oynamak istedi. Beşiktaş namına dünün kaydadeğer tek kıymetli şeyiydi.Beşiktaş’ın ilk devreyi 1-0 önde kapatması tesadüftü. Doğal olan Kayseri’nin 2-1’lik üstünlüğüydü. Chery’nin yokluğuna, sakatlanan Mensah’ın eklenmesine rağmen Beşiktaş, oyunu domine edemedi çünkü Ljajic berbat oynadı. Derbideki gibi Beşiktaş, 2. devreye yine oyunun kontrolünü yitirerek başladı ve skor da kısa sürede oyunun karşılığı olan hale dönüştü. Eski kuvvetinde olmayan Atiba’nın gole neden olan top kaybı şaşırtıcı değildi. İlk devrede benzeri bir kayıpta tehlike olmuştu.

OĞUZHAN’I DÜŞÜNDÜM VE...



1-1’de Güneş, sakatlanan Dorukhan’ın yerine Roco’yu alıp Medel’i Atiba’nın yanına atadı. O an haftalardır süre alamayan Oğuzhan’ı düşündüm, futboldan soğudum!Ljajic dökülürken, Atiba çökmüşken bile Beşiktaş’ın ‘1 numaralı kaptan’ı 80’e kadar tercih edilmedi! Caner’in kazara attığı golün kurtardığı 1 puanın manası yok. İkincilik de hayal ötesi. Başından beri yanlış yaşanan sezon bitime 10 hafta kala bitti. Ama Fikret Orman-Şenol Güneş satrancı hâlâ bitmedi! Öyle ya sözleşme var. İki taraf da profesyonelce davranıyor. Tebrikler! Profesyonel yönetim evvela ödemeleri sektirmemeyi gerektirir oysa. Beşiktaş yönetimi, adı Milli Takım’la anıldığı ilk gün itibarıyla Şenol Güneş’e teşekkür etmeliydi.





Bir yılı aşkın süredir bu ilişki ‘evliliğin üçüncü aşaması’ halini almıştı. Yoksa bir başkan üç günde bir “Hocamı seviyorum” demek zorunda kalır mı? Şimdi bu takımı kalan maçlara nasıl konsantre edeceksiniz? Nedir, her anlamda sona ermiş olan Güneş-Beşiktaş ilişkisini sürdürmeye mecbur kılan? Alacak verecek davası mı? Güneş, kendisi bırakıp taraftarın koşulsuz sevgisini daha fazla aşındırmamalı.Maçın adamı: Hikmet Karaman.


Yorumlar