Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Günlerdir beklenen 'müjde' açıklandı: Karadeniz'de doğal gaz keşfedildi !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz'da başladığı Tuna-1 kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak'' dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Ağustos 2020 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cuma günü bir müjde vereceğini söylemişti. Söz konusu müjde ile ilgili Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

Cuma namazını Eyüpsultan'da kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışı vatandaşların tekbirleri eşliğinde herkesin merakla beklediği müjdeyi açıklayacağı Dolmabahçe'deki ofisine uğurlandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ülkemiz bakımdan tarihi öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir.

''BİZE GÖRÜLMEMİŞ ZENGİNLİKTE KAPI AÇILDI''

Hep önce dostluk mazlumlar hak hukuk adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte bir kapı açtı.

''BUGÜNKÜ SEVİNCİ BİZE FATİH GEMİSİ YAŞATTI''

Derin deniz sondajlarında dışa bağımlıydık. Derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışlarına girdik. Bugünkü sevinci bize Fatih gemisi yaşattı. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi.''

'HEDEFİMİZ 2023'TE KULLANIMA SUNMAK''

Fatih sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı. Sakarya gaz sahası isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test analiz mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın bir parçasıdır. Devamı da inşallah en kısa sürede gelecek. Tespit kuyuları açmaya başlayacağız. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak.''

BAKAN ALBAYRAK: MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Daha sonra söz alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise ''Mutluyuz, gururluyuz. Ağustos ayı zaferler ayı. Bugün yine bir ağustos ayında on yıllardır süre gelen enerji alanında makus talihini tarihe gömdüğümüz bir sürece şahitlik ediyoruz. Özellikle enerji başta olmak üzere ekonomi olmak üzere ülkemiz büyük ve güçlü tam bağımsızlık yolculuğunda büyük adım attı. Bugün burada ifade edilen keşif 83 milyonun. Buradaki potansiyelle gündemimizde cari açığı değil cari fazlayı konuşacağımız dönemin başlayacağını görmüş oldum'' dedi.

 

Öğle saatlerinde İstanbul Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Eyüp Sultan Camisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada cuma namazını kıldı.

Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Erdoğan, Eyüp Sultan Türbesi'ni de ziyaret ederek burada dua etti.

Yorumlar