Anasayfa /  Foto Galeri

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz ayının gelmesiyle beraber güneşten korunmak için güneş gözlüğü almayı düşünenler için dikkat etmesi gereken bir kaç önerimizi var..

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 1

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Güneş gözlüğü alırken kozmetik olarak yüzümüze yakışması yanında göz sağlığımız için aklımızda tutmamız gereken özellikler vardır. Bu özellikleri önemsersek daha konforlu bir şekilde kullanabiliriz.

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 2

ltraviyole (UV) koruyucu etikete bakın:

Güneş gözlüğü satın alırken aranacak en önemli şey, UV ışınlarını %100 engellediğini gösteren bir etiketi bulunmasıdır. UV koruyuculuğu ilk dikkat etmemiz gereken kuraldır.

Daha büyük daha iyidir:

 Almayı düşündüğümüz güneş gözlüğü, göz bölgemizde ne kadar fazla alanı kaplıyorsa o kadar iyi korur. Özellikle göze yandan gelen UV ışınlarını kesen/girmesine engel olan büyük boyutlu gözlük almayı tercih edin.

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 3

Daha koyu camlar daha iyi koruma sağlamaz:

 Çok koyu camlar havalı görünse de, daha fazla UV ışınını engellemez. Sadece camın rengine değil, ne kadar fazla UV engellediğine bakın.

Cam rengi önemli değildir:

Bazı gözlük camları sarı, yeşil veya gri gibi çeşitli renktedir. Farklı renkte güzel göründü diye zararlı ışınları daha iyi engellemez, ancak spor yapanlar için yararlı olabilecek görüntü ve renk kontrastını artırabilirler.

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 4

Polarize camlar UV’yi değil yansımayı önler:

 Polarize güneş gözlükleri, deniz veya göl yüzeyi gibi yansıtıcı yüzey kaynaklı yansımayı azaltır. Camın sadece polarize özelliği daha fazla koruma sağlamaz, gözlük alırken UV korumasına sahip olması daha önemlidir.