Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Yeni Sezona Bomba Gibi Giriş Yaptı: Vatandaşın Yüzü Gülecek

Av yasağı 1 Eylül demesiyle birlikte kalkmasından sonra Karadeniz sularında avlanmaya başlayan balıkçıların ağları son zamanlarda büyük balıklar ile dolup dolup taşıyor.

Abone ol
Abone ol 18 Eylül 2018 19:12

Av sezonuna bereketli başlayan balıkçılar bu sezon bolca balık ile tezgahları şenlendirdi.

1 hafta evvel mezgit, istavrit, barbun ve hamsi gibi balıkların boy gösterdiği tezgahlar, son günlerde büyük balıklarla süslendi. Balıkçıların ağlarına özellikle kalkan ve palamut balıkları takıldı.

Son zamanlarda ağlarına kalkan ve palamut balıklarının takıldığını söyleyen balıkçı Kurtça Aydın, “Bu sezon çok şükür ki yüzümüz güldü. Sezona umduğumuz gibi başladık. Karadeniz adeta balık patlaması yaşanıyor. Ağlarımıza bol bol balık takılıyor.

Son günlerde havaların serinlemesi ile ve beraberinde gelen yağışlar da bizim işimize yaradı. Balık tamamen bu tarafa doğru çekildi. Sezonun ilk haftalarında tezgahlarımız, mezgit, istavrit, barbun ve hamsi gibi balıklar ile dolmuştu.

Sezonun 3. haftasında ise büyük balıklar tezgahlarımızı süslemeye başladı. Küçük balığımız da bol bol çıkıyor bu sezon palamut ve kalkan balığı çok bol.

Özellikle bu iki balık türü ağlarımıza çok takılıyor. Kalkan balığını biz kilosunu 100 liradan satıyorduk bolluk sebebiyle şimdi fiyatını yarıya indirdik. Küçük balıklar ise 5 liradan satılıyor. 1 tane palamut balığı 1 kilo civarında geliyor.

Onu da tanesi 8 ila 10 TL arasında satıyoruz. Bu sene vatandaşlarımız balığa doyacak diye tahmin ediyoruz. 


Yorumlar