Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Vatandaş Traktörlerle Gelip O Yeri Gösterdi

Edirne'nin İpsala ilçesi Kocahıdır köyünde yaşamakta olan vatandaşlar, üretim olmayan hazine arazileri kendilerine verilmesini bekliyor.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2018 21:09

Tarım arazileri olmayan ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, devletin yardım elini uzatmasını bekliyor. Bozkuru mevki`inde traktörler ile toplanan köylüler, üretim yapılmayan tarım arazileri kendilerine verilmesi için talep etti. Vatandaşlar adına konuşma yapan 62 yaşındaki Hüseyin Yarım, “Köy sınırları içerisinde bin 500 dekar alanda üretim yapılmıyor.

Köyümüzde toprağı olmayan ya da az tarım arazisine sahip insanlar bu boş duran yerde üretim yapmak istiyor. 150-200 kişinin toprak talebi var. 

Devletimizden, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz; çevre köylerde yapılan toprak dağıtımının köyümüzde yapılması. Köyümüzü terk ederek, çalışmaya gitmek istemiyoruz. Köyümüzde, burada üretim yapmak istiyoruz.

62 yaşındaki Nigar Ercan ise 2 çocuğu olduğunu ve evlatları başka memleketlere gitmesini istemediği söyleyerek, hazine yerleri dağıtılmasını talep etti. 

Köylüler üretim yapılmayan hazine arazileri kendilerine dağıtılması konusunda yetkililerden yardım talebinde bulundu.


Yorumlar