Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Vatandaş Çok Endişeli! Uzun Yıllar Sonra…

Sivas son senelerin en kurak günlerini yaşıyor. Barajlarda doluluk oranı yarı yarıya indi bir çok küçük ırmak ve göl kurudu. Kuruyan ırmaklar arasında Yıldızeli ilçesinin simgesi olan Han ırmağı da yer aldı. 

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2018 17:28

İlçe çevresindeki göletlerden ve dağlardan doğan ve Kızılırmak`ı oluşturan ana kollardan birisi olan Han ırmağı tamamen kurudu.

Yıldızeli ilçesi şehir merkezinden geçen ve şehrin simgesi olan ırmak yatağında neredeyse hiç su kalmadı.

İlçe halkından Hacı Elmalı, uzun seneler sonra ırmağın tekrar kuruması kendilerinde büyük korku yaşattığını söyledi. Elmalı, “10- 15 sene önce kurumuştu.

Uzun senelerdir kuraklık yoktu ve su sürekli akıyordu. Bu sene yine kurudu. Kışın kar yağmadı, kışın kar yağmayınca da bizim burada sular olmuyor. Baharda yağmur çok yağdı ama belli bir zamanda ve aşırı yağdığı için çok bir etkisi olmadı.

Yağmur suyu olmadığı için yer altına inmedi. Yer altına inmesi için kar suyu olması gerek. Bu akan çok az su da şebekelerden kaçan sular, yoksa ırmakta su yoktur. Şehrin dışında ise ırmak da 1 damla su yoktur. Irmağın kuruması bizi korkutuyor. Susuz insan yaşayamaz ve su olmaz ise hayat olmaz.


Yorumlar