Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Türkiye'de saatler geri alındı mı? Telefon saati farklı, duvar saati farklı, saat kaç?

Türkiye'de saatler geri alındı mı? Telefon saati farklı, duvar saati farklı, saat kaç diyenler bugün çok farklı bir güne uyandı. Avrupa'da saatlerin geri alınmasından kaynaklanan karışıklık Türkiye'de mobil telefonların otomatik saat ayarlamasından neden oldu ve bu yüzden birçok vatandaş mağdur oldu, işine,okuluna geç kaldı. Yaşanan bu durumun ardından şuan Türkiye'de "saat kaç?" araması gündem oldu. İşte Türkiye'de saat kaç?, Türkiye'de saatlere ne oldu?, Gerçek saat kaç? gibi sorularınızın cevabı...

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 09:25

Avrupa saatleri geri aldı

Avrupa'da bu gece saat 04:00'te bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçti. Türkiye'de ise yaz saati uygulaması kalıcı olarak devam ediyor. Ancak mobil telefonlarda otomatik saat ayarı olduğu için ülkemizde birçok vatandaşın saati geri alındı. Bu nedenle birçok kişi mağdur olurken "Şu anda saat kaç?" araması internette gündem oldu.

Yaz saati uygulmasına devam

Türkiye'de saatler son 2 yılda olduğu gibi bu yılda geri alınmayarak yaz saati uygulaması kalıcı hale getirildi. Avrupa'da saatler 28 Ekim gecesi bir saat geri alınırken Türkiye'de saatler geri alınmadı ve yaz saati uygulamasında devam etti.

Saati öğrenmeni için yapmanız gereken tek şey

Saati öğrenmek isteyenlerin ülkemizde yaygın olarak kullanılan duvar saatine bakmaları yeterli olacak. Cep telefonlarında ise ayarlar kısmında "saat ve tarih ayarı" diyerek "otomatik saat ayarı"nı kapatarak telefon saatlerini düzeltebilirler.


Yorumlar