Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Türkiye'den Rusya'ya aynı günde ikinci uyarı

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada terör örgütü PYD/PKK mensuplarıyla Rus askerinin biraradaki fotoğrafların yayınlanmasının ardından, Ankara'daki Rus maslahatgüzarına Türkiye'nin duyduğu "rahatsızlığı" iletti.

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2017 18:30

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre,  Dışişleri Bakanlığı,  Suriye'de terör örgütü PYD/PKK işgalindeki bölgelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle son iki gün içinde  Rusya'nın  Ankara Maslahatgüzarı Sergey Panov'a iki mesaj iletti.

HATAY SINIRINDA YAŞANAN SALDIRIDAN DUYULAN RAHATSIZLIK İFADE EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi  Hüseyin Müftüoğlu, haftalık olağan basın toplantısında, sınırdaki saldırının hemen ardından dün  Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın Bakanlığa davet edildiğini duyurmuştu. Müftüoğlu, "Kendisine öncelikle bu olaydan duyduğumuz ciddi rahatsızlık iletildi. Buna karşılık verildiği, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği, eğer yaşanırsa buna (terör örgütüne) misliyle mukabele edileceği kendisine aktarıldı." demişti.

RUS ASKERLERİYLE YPG'LİLER YAN YANA

Kaynaklara göre, Müftüoğlu'nun açıklama yaptığı sıralarda, Bakanlık yetkilileri, Rus Maslahatgüzarı Panov ile temasa geçerek, sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda Rus askerlerinin Halep'te Nevruz kutlamalarına katılarak, ellerinde  PKK terör örgütünün  Suriye uzantısı YPG ve YPJ flamarıyla poz vermelerine, hatta bölgedeki Rus ordularının komutanı olduğu belirtilen bir tümgeneralin kutlamalar sırasında koluna YPG arması takmasına yönelik,  Türkiye'nin tepkisini dile getirdi.

Rus Maslahatgüzarına, "PYD/YPG'ye ilişkin tutumumuz Rus tarafınca da gayet iyi bilinmektedir. Bu nedenle bu görüntüler bizi rahatsız etmiştir." mesajı verildi.

"MOSKOVA'DAKİ  PKK OFİSİ KAPATILSIN"

Müftüoğlu, basın toplantıda,  Türkiye'nin  Rusya'dan  Moskova'daki PYD/PKK ofisini kapatmasını istediğini de yinelemişti.


Yorumlar