Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Taşerondan Kadroya Geçiş Yapan 900 Bin Kişi Kamu Kurumlarında Sürekli İşçi Kadrosunda Görev Aldı

Taşerondan kadroya geçiş yapan 900 bin kişi kamu kurumlarında sürekli işçi kadrosunda görev aldılar.

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2019 18:21

Taşerondan kadroya geçiş yapan binlerce işçinin maaşlarında yeniden düzenlenme için TBMM Genel Kurulunda bir konuşma geldi. Adaylar taşeron düzenlemesi ile sürekli personel kadrosunda geçen işçilerin maaşları için artış düzenlemesini yapılacak? Maaşlar artacak mı?

Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül Genel Kurulda söz aldı. Yapmış olduğu konuşmada pek çok konuda konuya yer verirken, taşeron işçiler içinde önemli bir talepte bulundu. 

Buna göre 696 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre yüksek hakem kurulunca yüzde dört oranında zam artışının asgari ücret artışının altında kalmasına neden olduğu belirtildi. 

Ayrıca Enflasyon oranının yüzde 20,3 olması ile sosyal hakların artış oranında az miktarda kaldığı vurgulandı. Milletvekili Muhammed Levent Bülbül açıklamasında; "Asgari ücret artışının önemli ölçüde gerçekleştiği, yüzde 25'ler seviyesinde olduğu ve kamuoyunda da bütün toplum kesimlerinde de büyük bir memnuniyet yaşandığı bir dönemde bu kadro sevincini yaşayan bu kardeşlerimizin bu mağduriyetlerini gidererek asgari ücrete uygulanan zam oranı veya enflasyon oranları çerçevesinde maaşlarında, ücretlerinde yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini burada ifade ediyorum.


Yorumlar