Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin gündemi Atak Helikopteri projesi!

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, "Geliştirilmiş Atak Helikopteri projesinin başlatılması; muhtelif İHA/SİHA, deniz ve kara araçları, elektronik harp ve karıştırıcı sistemler, çeşitli akıllı mühimmat ve silah sistemlerinin geliştirilmesiyle güvenlik birimlerimizin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2018 20:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, “Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanmıştır. Bugün gerçekleştirilen toplantıda, sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır ötesinde harekâtlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerimizin etkinliğini daha üst seviyeye çıkaran yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır” denildi.

“ATAK HELİKOPTERİ PROJESİ BAŞLATILACAK”

Toplantıda, savunma sanayi ve teknolojilerini geliştirme, güçlendirme, destekleme ve ihracat amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleriyle ilgili kararlar alındığı belirtilerek, “Bu kapsamda Geliştirilmiş Atak Helikopteri projesinin başlatılması; muhtelif İHA/SİHA, deniz ve kara araçları, elektronik harp ve karıştırıcı sistemler, çeşitli akıllı mühimmat ve silah sistemlerinin geliştirilmesi ile güvenlik birimlerimizin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 


Yorumlar