Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Artık Yeni Dönem Başlıyor

Diploma, öğrenci belgesi, nüfus kağıdı, adli sicil belgesi, ikametgah, sabıka kaydı gibi belgeler artık vatandaştan istenmeyecek. Müjdeyi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verdi. 

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 17:20

Diploma, öğrenci belgesi, nüfus kağıdı, adli sicil belgesi, ikametgah say say bitmiyor. Her kurum farklı bir belge istiyor. O zahmetli dönem, sona ermek üzere. 

Müjdeyi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in programında açıkladı. "Devlette var olan hiçbir belgeyi vatandaştan istemeyeceğiz.

Normalde devletin vatandaşa verdiği "12 bin" hizmet için, "42 bin" belge isteniyor. Dolayısıyla bu en aza inecek. Hatta bazı resmi işlemlerde fotoğraf bile vermeye gerek kalmayacak. 

Adli sicil belgesi yani sabıka kaydı. Artık yeni düzenlemeyle birlikte o da vatandaştan İstenmeyecek. O belgeleri halihazırda "e-devlet"ten indirip, isteyen kuruma götürüyorduk. 

Buna da gerek kalmayacak. Hem zaman, hem kağıt hem de enerjiden tasarruf edilecek. Uygulama şimdiden olumlu tepki aldı. Uygulamanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, 2019'un sona doğru yürürlüğe girmesi planlanıyor.


Yorumlar