Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ramazan ne zaman başlayacak? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

Milyonlarca Müslüman 2018'de Ramazan ayı ve Ramazan bayramının ne zaman başlayacağını merak ederek aratıyor. Üç aylarının üçüncüsü 11 ayın sultanı Ramazan ne zaman başlayacak? 2018'de Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün? İşte, 2018 Ramazan ayı ile ilgili detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2018 10:15

Mübarek üç ayların sonuncu olan Ramazan oruç ibadetini yerine getirmek isteyen Müslüman alemi tarafından merakla araştırılıyor. Recep ayına girmekle beraber mübarek üç aylar başlamış oldu. 2018'de Ramazan ne zaman başlayacak? İlk oruç hangi gün tutulacak ve ilk iftar ne zaman yapılacak? soruları sıkça aratılıyor. Tatil planları yapmak isteyenler Ramazan bayramını iple çekmekte. Peki, 2018'de Ramazan orucu na zaman başlayacak? Ramazan bayramı ne zaman? 

2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayının 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

RAMAZAN BAYRAMI

İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

2018 RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Sana gelen her iyilik Allah'tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekânın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu Ramazan Bayramın mübarek olsun.

Heyecan ve özlemle beklenen kutsal Ramazan Bayramı geldi, hoş geldin. Mübarek bayram ulusumuza sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin. Hayırlı bayramlar dileğiyle.

En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak 'merhabadır' bayramlar. Şeker bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun?

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için ve bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için. Bayramınız kutlu olsun.

Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun, acılar unutulsun, dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun.

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

ÜÇ AYLAR

Üç aylar veya Mubarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır. Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmeti'nin ayıdır. Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Mirac Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini barındırır.


Etiketler Ramaza Bayramı
Yorumlar