Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Öcalan'dan flaş hamle! Abdullah Öcalan açlık grevlerini bitirme çağrısı yaptı

Abdullah Öcalan'dan açlık grevlerini bitirme çağrısı! Abdullah Öcalan, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada açlık grevlerinin ve ölüm oruçlarının bitirilmesi çağrısı yaptı. Öcalan'ın mektubu avukatları tarafından kamuoyuna açıklandı

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2019 12:16

Öcalan'dan flaş hamle! Abdullah Öcalan açlık grevlerini bitirme çağrısı yaptı

 Abdullah Öcalan, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada açlık grevlerinin ve ölüm oruçlarının bitirilmesi çağrısı yaptı

22 Mayıs'ta İmralı'da avukatları ile görüşen terörist başı Abdullah Öcalan'ın mesajı, Asrın Hukuk Bürosu avukatları tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Avukatlar, açlık grevi ve ölüm oruçları ile ilgili mektubu kamuoyuyla paylaştı.

Asrın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda Öcalan'ın konuya ilişkin mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Değerli yoldaşlar başta açlık grevleri ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere, iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında, eyleminizin sona ermesini bekliyorum. Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip, hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum."




Sayın Öcalan’ın grevcilere hitaben kaleme aldığı mektup pic.twitter.com/OnUlwRB8U7


— Asrın Hukuk Bürosu (@asrinhukuku) 26 Mayıs 2019

Öcalan'a tecrit uygulandığı ileri sürülerek HDP Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde başlatılan açlık grevine cezaevlerindeki PKK'lı tutuklu ve hükümlüler de destek veriyordu.




Yorumlar