Anasayfa /  Güncel /  Gündem

O Bina İçin Hangi Karar Alındı

Rize’de 2 Ağustos’ta aşırı yağıştan dolayı selde gündeme gelen Muradiye beldesinde dere yatağına inşa yapılan 7 katlı bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bina arazisinin kamulaştırılarak yıkıma karar verdi.

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2018 18:32

Rize'de, 2 Ağustos'ta aşırı şiddetli yağışın etkisiyle oluşan sel ve heyelanda en çok zarar gören yerlerin başında merkeze bağlı Muradiye gelirken, beldeye bağlı Kömürcüler köyünde dere yatağına inşa edilen 7 katlı bina selden hasar görmüş ve bina basında geniş olarak yer almıştı.

15 sene önce 3 katlı inşa edilen fakat ardından ilave katlarla 7 kata çıkan dere yatağındaki bina için sahipleri, 'imar barışı' başvurusunda bulunmuştu. 

Tartışmalara sebep olan 7 katlı bina ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bina arazisinin kamulaştırılarak yıkımına karar verdi. 

Konuyla alakalı Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, 2 Ağustos'ta beldelerin de zarar gördüğü selde gündeme gelen dere yatağındaki 7 katlı bina ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamulaştırma kararı aldığını söyledi. 

Balcı, binanın yıkılacağını ve dere kenarının yeşil alana dönüştürüleceğini söyleyerek “Vatandaşlarla karşılıklı mutabakatı ile anlaşma sağlandı. 


Yorumlar