Anasayfa /  Güncel /  Gündem

KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK başvuruları başlıyor: E-Devlet giriş

KYK yurt başvuruları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği KYK yurt başvuruları bugün resmen başlıyor. Peki KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, KYK yurt başvuru şartları nelerdir? İşte KYK başvuruları ile ilgili tüm merak edilen soruların cevapları...

Abone ol
Abone ol 03 Eylül 2018 03:47

KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı sorusunu cevabı belli oldu. Yarın itibariyle alınmaya başlayacak olan KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. İşte KYK yurt başvuruları hakkında merak edilenler...

Başvurular 3-10 Eylül’de e-Devlet’ten

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek. 

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor. 

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. 

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. 

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.

7/24 çözüm merkezi

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. 

Öğrenciler, 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek. 

E-DEVLET GİRİŞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden hizmet verir. Sitenin üst köşesinde sisteme giriş seçeneği vardır. Bu kısma tıklandığında ekrana giriş seçenekleri gelir. Giriş yapmak için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı bilgileri, T.C. kimlik kartı, e-imza ve mobil imza seçenekleri mevcuttur. Giriş yapılması sırasında sistem, güvenlik kodunun da girilmesini talep eder. 

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir. 




Yorumlar