Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Karamollaoğlu Batılıların müslüman olmasını istemiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ESAM’ın ekol haline gelen Çarşamba Konferansları’nın konuğu oldu.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2018 08:24

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) ekol haline gelen Çarşamba Konferansları’nın bu haftaki konuğu ‘Değişim ve Dönüşümleriyle Küresel Krizler ve Yeni Dönem’ konusuyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. ESAM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa ESAM Genel Başkanı Recai Kutan başta olmak üzere milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, dünyanın sadece değişiklikle değil aynı zamanda dönüşümle de karşı karşıya olduğunu kaydederek, dünyanın ciddi krizlere de gebe olduğunun altını çizdi.

EN CİDDİ TEHLİKE AHLAKİ DEJENERASYONDUR

Dünyadaki en ciddi tehlikenin ahlaki dejenerasyon olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Özellikle aile mefhumunu bunun içine almak istiyorum. Eşcinselik ve feminizmin temeli de buna dayanıyor. Kadın ve erkek bir bütündür. Bunların ayrı olması ya da karşı karşıya olması mümkün değildir. Ancak ne yazık ki bu tür tahribatlar yapılıyor. Bu da insanlığın karşı karşı olduğu en önemli tehlikedir” dedi.

İSLAM DÜNYASINDAKİ HER KARGAŞANIN ALTINDA ABD VAR

Etkili ülkelerin stratejilerini sıralayan Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Dünya üzerinde hakimiyet kuran emperyalist güçlerin bazı stratejileri var. Bunları iyi bilmek lazım. Bunlar neler peki; stratejik bölgelerin kontrolü. Açık denizlerde hakimiyet. Stratejik maden ve enerji kaynaklarına ulaşım. İslam ülkelerinin ve diğer ülkelerin kalkınmasını önlemek. İslam dünyasını yeniden şekillendirme. Ve İsrail’in Arz-ı Mev’ud emellerine destek vermek. İslam dünyasında meydana gelen her kargaşanın altında ben Amerika’nın, CIA’nın olduğunu düşünüyorum. Bunlarla İslam coğrafyasını yeniden tanzim etmek istiyorlar. Etnik çatışmalar, mezhep savaşları bunların eseridir. IŞİD gibi radikal gruplar ortaya çıkararak, Batılıların Müslüman olmasını engelliyorlar.”

MİLLİ GÖRÜŞ NEYİ VAAT EDİYOR?

MİLLİ Görüş’ün hedeflerini hatırlatan Karamollaoğlu, “Birincisi ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulmasını istiyoruz. Bunun için ise ‘Yeniden Büyük Türkiye ve akabinde ise ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Yaşanabilir Türkiye için gerekli olan manevi kalkınma (önce ahlak ve maneviyat) ikincisi ise maddi kalkınma (sanayi ve teknoloji) mümkün. Bunu biz 50 yıl önce hedef olarak koyduk, kabul ettik. Tabii bununla beraber güçlü bir ekonomi ve şahsiyetli bir dış politikayı elzem kılıyor” diye konuştu.

Kaynak: Milligazete


Yorumlar