Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu, yolcular mahsur kaldı

İstanbul etkisini arttıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'da yapılacak uçuşlarda iptaller yaşandı; bazı yolcular mahsur kaldı.

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2017 06:25

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bir çok uçak seferleri iptal oldu. İptal olan sefer nedeniyle bazı yolcular otellere yönlendirilirken bazıları geceyi terminaldeki banklarda ve yerlerde uyuyarak geçirdi. Yolcular geceyi battaniyelere sarılarak geçirdi.

Bu arada hava yolu şirketlerinin otel desk ve satış ofisleri önünde de uzun kuyruklar oluştu. Yolculardan Arif Yüksel “Mekke'den Stuttgart'a gitmek üzere aktarmalı olarak İstanbul'a geldik. 18.50'de uçak hareket edecekti fakat uçağın içerisine geçtik yemek vermediler. 15 dakikada bir kalkacağız diye anons yaptılar ama uçamadık. Net olarak 4,5 saat uçakta kaldık. Hangi otelde kalacağımız belli değil” dedi.

Kazakistan'ın Almatı şehrine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen sanatçı Bülent Serttaş da havalimanında mahsur kalanlar arasındaydı.

DHMİ’NİN KARLA İMTİHANI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri de gece boyu pistleri açık tutabilmek için yoğun çaba sarf ederken, uçaklara buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma işlemi gerçekleştirildi.

THY Basın Müşari Yahya Üstün; İstanbul Atatürk Havalimanındaki olağanüstü hava şartlarına bağlı olarak yaşanan yoğunluk nedeniyle İstanbul çıkışlı operasyonların çok kısıtlı biçimde yürütüldüğünü belirterek “Seyahat edecek yolcularımız Atatürk Havalimanı'na gelişleri öncesinde mutlaka sefer durumlarını THY web sitesinden veya çağrı merkezinden  kontrol etsinler. Yapılan bilgilendirmeye göre hareket etmeleri yolcularımızın seyahatlerinde olumsuzluk yaşamaması adına önem arz ediyor” dedi. 




Yorumlar