Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İnsansız Savaş Uçağı O Tarihten Evvel Göklerde Olacak

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül tarihler arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak festival ile Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini daha çok hızlandırmak hedefleniyor. 

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2018 09:34

Tam bağımsız Türkiye için hayal et, araştır, geliştir, üret” sloganı ile yola çıktıklarını belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, bugün insansız silahlı hava araçlarını yapan Türkiye’nin gelecekteki yeni beyinlerini bu festival ile gün yüzüne çıkartmayı hedefliyor. 

Baykar tesislerinde medya yöneticilerini ağırlayan Bayraktar “Şu anda Türkiye’den ihracat yapılan ürünlerin kilogram fiyatının 1,6 dolar, Bunu 2023 senesinde kilogram başına 4,5 dolarlık seviyeye çıkarmak istiyoruz.

İnsansız savaş uçağı hakkında da bilgi veren Selçuk Bayraktar, “İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 yılından önce ve 1,5 ton yük taşıyabilen daha stratejik görevler yapan insansız hava aracı da inşallah 2019’tarihinde uçuracağız. 

Türkiye SİHA da satmaya başladı. 2012 yılında biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri gitmeye başladı. Katar, Ukrayna olmak üzere 3-4 yer var. 

Terör olayları son iki yıl da azalmasında İHA’ların büyük katkı sağladığını söyleyen Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Ne insansız hava araçlarını ne de mühimmatlarını bize dışarıdan vermiyorlardı. Çünkü terörün bitmesini istemiyorlardı. Son iki senedir terör olayları çok azaldı niye çünkü insansız hava araçları çok etkili kullanılıyor. 58 tanesi Bayraktar’tan. Şu an biz konuşurken de 15 tanesi havada. Bu sayı git gide artacak 50 olacak. 

İnsansız hava araçlarını da teslim ettiğimizde iş bitmiyor. Eğitimlerini de biz veriyoruz. Benim üç senem ekiple beraber Güneydoğu da geçti. Afrin operasyonunda çok özel teknolojilerle İHA’larımız donatıldı. 

Bayraktar TB1 kendi sınıfında dünyanın en iyisi. Türkiye kadar terörle mücadele harekatı yapıp bu kadar teknolojiyi kullanan başka ülke yok.” Baykar’ın üretimiyle Türkiye’nin İHA ithalatı yapmasının önünün kesilmesinin ülkeye maddi katkısının hatırlatılması üzerine Selçuk Bayraktar “Bu parayla ölçülmez; ölçülecek olsa milyarlarca dolardır.

İKİ BİN HACKER GELİYOR

TEKNOFEST, kapsamda gençler Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın kendilerine sunduğu malzeme desteği ile roket, otonom sistemler, yapay zeka, İHA dâhil olmak üzere 12 farklı kategoride kıyasıya mücadele edecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın da 2 milyon liralık malzeme desteği ile katkı verdiği yarışmada toplam 2 milyon liralık ödül dağıtılacak. Ayrıca dünyanın en hızlı drone’ları World Drone Cup yarışmasına katılacak. 2 bine yakın hacker da Hack Istanbul 2018 CTF etkinliği ile siber saldırı atakları yapacak.


Yorumlar