Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İngiltere, Almanya ve Fransa'dan Cemal Kaşıkçı için ortak açıklama!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili üç Avrupa ülkesinden ortak açıklama geldi. İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları, olayla ilgili güvenilir soruşturma yürütülmesi çağrısı yaptı.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2018 17:42

İngiltere, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gittikten sonra kaybolan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı için ortak bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak çabalarını destekliyoruz, Suudi Arabistan'ın detaylı yanıtlar sunmasını bekliyoruz. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması aydınlığa kavuşturulmalıdır. Gerçeğin ortaya çıkması için güvenilir bir soruşturmaya ihtiyaç vardır" denildi. 

SUUDİ ARABİSTAN: EKONOMİK VE SİYASİ TEHDİTLERE KARŞILIK VERİRİZ



Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan ve ismi açıklanmayan Suudi bir yetkilinin beyanına dayandırılan haberde, ekonomik yaptırımlar ve siyasi baskılar yoluyla yapılan tehditlerin kabul edilemeyeceği belirtildi. 



Habere göre Suudi yetkili, ülke ekonomisinin dünya ekonomisi üzerinde etkin ve hayati bir role sahip olduğunu söyledi.



Dünya ekonomisi etkilenmediği sürece kendi ekonomilerinin de olaylardan olumsuz etkilenmeyeceğini ifade eden yetkili, detay vermeksizin Suudi Arabistan'a yönelik herhangi bir uygulamaya fazlasıyla karşılık verileceğini kaydetti.


Yorumlar