Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İlk Devlet Ziyareti! Tam 7 Sene Sonra

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçişten sonra Almanya’ya ilk ziyaretini bu hafta gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2018 09:57

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in daveti üzerine 27-29 Eylül'de yapılacak ziyaret, aynı zamanda 7 sene aradan sonra Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Almanya'ya yapılacak ilk ziyaret olacak. 

Almanya' ile yaşanan sıkıntılı dönemden sonra ilişkilerin tekrardan düzelmeye başladığı bir dönemde yapılacak ziyarette Başkan Erdoğan'ın ajandasında birçok önemli başlık var. 

ABD ziyaretinden sonra Almanya'ya geçecek olan Başkan Erdoğan, Steinmeier'in yanı sıra Başbakan Angela Merkel ile de bir araya gelecek. 

Başkan Erdoğan'ın yapacağı ikili görüşmelerde Türkiye ile Almanya arasında siyasi, ekonomik, güvenlik, savunma, kültür ve sosyal alanlarda işbirliği ve Almanya'da yaşayan Türk toplumuna ilişkin hususlar ele alınacak. 

Ayrıca başta Suriye olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler, terörizm ve düzensiz göçle mücadele alanlarında işbirliği, Türkiye-AB ilişkileri ve iki ülkenin ortak gündeminde yer alan diğer konular görüşülecek. 

Başkan Erdoğan, ziyaret esnasında PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı daha etkin mücadele beklentisini Alman muhataplarına iletecek. Terörizmle mücadelede iş birliğine hazır olduklarını vurgulayacak olan Başkan Erdoğan, ziyaret esnasında Türkiye'de yatırımları bulunan büyük Alman firmalarının üst düzey yöneticilerini de kabul edecek. 

Görüşmelerde sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve Türkiye-Almanya İş Konseyi'nde önde gelen Alman firmalarının yöneticilerine de hitap edecek.


Yorumlar