Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan Son Dakika EYT Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yaptığı açıklamada gündemin çözüme kavuşturulması beklenen konularından olan emeklilikte yaşa takılanlar konusuna değindi. 

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2019 20:10

Açıklamasında eyt konusunda çözüm bekleyen kişileri üzecek bir ifadeye yer veren Albayrak, çalışmanın gündemlerinde olmadığını aktardı. 

Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı geçtiğimiz günlerde verilen bir kanun teklifinin değerlendirme sürecine alınmamasının ardından, yeni bir kanun teklifi daha verilmiş.  

CHP ve İYİ Parti Destekliyor

EYT konusunda seçim vaadleri bulunan partilerden olan bu iki parti, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda destek verecekler. Vekiller tarafından yapılan açıklamada, kanun teklifinin oylamada kabul edilmesiyle alakalı olarak MHP' den ve AK Parti tarafından destek beklendiği, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği yönünde açıklamalar gerçekleştirilmişti.

MHP' nin desteği önem arz ediyor

Cumhur İttifakı' ndan MHP' nin eyt sürecindeki oyları önem arz ediyor. Yapılan açıklamalarda, MHP' nin de bir kanun teklifi hazırlayacağı ifade edilmiş ve eyt sürecinin zamanı geldiğinde MHP' nin katılımıyla ve kanun teklifiyle çözüleceğine yer verilmişti. 

Bu açıklamalarıyla gündeme yansıyan MHP' nin, bahsi geçen oylama sürecinde hangi tarafta yer alacağı merak ediliyor. Aynı zamanda MHP tarafının da bu yönde bir seçim vaadi bulunduğundan, Mart yerel seçimleri öncesinde bu düzenlemenin tekrar gündeme gelmesi ve çalışmaların başlatılması gerektiği vatandaşlarca isteniyor.


Yorumlar