Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Haberi Duyan Sahile Akın Etti: Tam 4 Bin Lira Değerinde

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilinde 4 gün evel kıyıdan 15 metre uzaklıkta ve 6 metre derinlikte dalış ekibinin kamerasına takılan mavi orkinosu köpek balığı zanneden dalış ekibi ilk anda büyük korku yaşamıştı.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2018 13:12

Beach Park Falezler altında çekilen görüntüleri inceleyen Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cumhur Tuğ, balığın orkinos olduğunu belirlemişti. 

6 metre derinlikte ve Akdeniz'de sık görülmeyen orkinosun, üretim esnasında sistemden kaçtığı, ya da fırtınayla yönünü şaşırmış olabileceği üzerinde duruluyordu.

Orkinosun bu kadar sığ sularda ilk defa görüntülenmesi haberlerinin medyada yer almasından sonra, bir gün sonra sabahın ilk ışıklarına profesyonel bir avcı zıpkınıyla balığı avladı. 90 kilogram ağırlığındaki orkinos, avcısına yaklaşık 4 bin lira kazandırdı.

Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü Dalış Eğitmeni Yücel Tarhan, sığ sularda ve Antalya'da ilk defa gördükleri mavi orkinos balığının ömrünün kısa sürdüğünü belirtti. 

4 gün evel, ‘Konyaaltı Sahili'nde orkinos görüntülendi' haberlerinden sonra sahile ertesi gün çok sayıda balıkçının geldiğini söyleyen Tarhan, Orkinos zararsız balıklardır. 

Küçük balıkları yiyerek beslenirler ve kilolu balıklardır. Eti değerlidir. Şu anda kilogram fiyatı 50 lira. Avlanması yasak olan bir balık değil. Profesyonel zıpkınçı ertesi gün tek hamlede vurmuş.

Halen kendilerine orkinos balığını soranların olduğunu söyleyen Tarhan, sahilin balıkçılar arasında meşhur olduğunu söyledi.


Yorumlar