Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Genç Yaşta Öyle Bir Kodlama Yaptı ki…

Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Curali köyünde doğup büyüyen 17 yaşındaki Elif Eda Güneş, yaşamış olduğu köyde internet olmadığı için çocuk yaşlarda internetle bir türlü tanışamadı. Kendi imkanları ile öğrenmiş olduğu kodlama sistemini giderek geliştirdi ve, Ancha Space’de yazılımcı olarak çalışmaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 09 Eylül 2018 21:39

Mars keşif aracı yapan ekibin içerisinde yer alan Elif Eda Güneş’in azmi görenleri kendine hayran bıraktı.

Hikayesini anlatan Güneş, küçük bir köyde  doğdum internet çekmiyor ilk yazılım hayatım orada başladı. İnternet olmadığı için ve bu işi de öğrenmek istediğim için defter ve kalemimle birlikte kodlamaya başladım. Daha sonra bilgisayarıma ve internetime kavuştum, online ortamlarda kendimi geliştirmeye devam ettim.

Başka alanlarda projeler geliştirdiklerini söyleyen Güneş, “Ancha Space’de yazılımcı olarak çalışıyorum. Orada Mars keşif aracı yapıyoruz. Dünyada ilk defa en genç ekip olarak Avrupa’nın en büyük yarışması Rover yarışmasına katılmaya hak kazanan en genç ekipte yer alıyorum. 

Gizli buzlanmalar için de proje gerçekleştirdim. Gizli buzlanmalarda araçta kontrol kaybı yaşadığınızda yapay zekanın devreye girerek kontrol etmesi üzerine çalışıyorum. Onun dışında sağlık alanında ve başka alanlarda projeler gerçekleştirmeye çalışıyorum.

Yazılım öğrenmek isteyenlere yardımcı olacağını söyleyen Güneş, “Çocukluktan beri hedefim insanlara bir şeyler öğretmek, kazandırmak istiyorum. 

İleride akademisyen olmak istiyorum. Şuan Prof. Dr. Derviş Karaboğa`nın destekleriyle Mustafa Akcanca ve Tuğberk Günver ile birlikte Erciyes Teknopark’ta proje geliştiriyorum. 

Yazılım öğrenmek isteyen insanlara ve projeleri olan insanlara yardım etmeye çalışıyorum. Kesinlikle yurt dışında çalışmak istemiyorum. Ülkem adına çalışmak, benim gibi insanlarla birlikte projeler geliştirerek ülkemin teknoloji devi haline gelmesini istiyorum. Bunun için de bilimsel çalışmalar desteklenmeli diye düşünüyorum.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde doğan ve çocukluğunda İnternetle hiç tanışamayan 17 yaşındaki Elif Eda Güneş, kendi çabasıyla öğrenmiş olduğu kodlama sistemiyle Mars keşif aracı yapan en genç ekibe dahil oldu.


Yorumlar