Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Foça’yı kirleten o gemi bulundu! İşte kesilen ceza tutarı...

İzmir’in Foça ilçesinde, denizde meydana gelen ve daha sonra yapılan araştırmalar sonucunda fuel-oil olduğu ortaya çıkan sızıntısının kaynağının söküme getirilen 'Harrıer' isimli bir gemi olduğu iddialarının ardından, denizden alınan numune örnekleriyle gemiden alınan örneklerin büyük oranda uyuştuğu öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik. Kirliliğe neden olan Palau bayraklı, Harrier isimli kuru yük gemisinin firmasına, 1 milyon 644 bin 742 lira idari para cezası kesildi" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2018 18:57

Foça ilçesine bağlı Gencerli Mahallesi’ndeki fuel-oil sızıntısının ardından, bölgede görevliler tarafından başlatılan çalışmalar 8.günde de devam ederken, sızıntının kaynağına ilişkin bilgilerde yavaş yavaş şekilleniyor. 2,5 kilometrelik bir alanı etkileyen petrol sızıntısının, gemi söküm tesislerine gelen ‘Harrıer’ isimli kuru yük gemisinden kaynaklandığı iddiaları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

TANIĞIN İFADESİ DE ETKİLİ OLDU

Konuya ilişkin ortaya çıkan ve balıkçı olan tanığın, “Ben o gün balık tutuyordum. Geminin kıç tarafından denize petrol akarken gördüm” şeklindeki sözlerinin ardından hurdaya ayrılmak için söküm tesislerine gelen 247 metre boyunda, 47 metre enindeki gemiden numune örnekleri alındı.

GEMİDEN VE DENİZDEN ALINAN ÖRNEKLER BÜYÜK ORANDA UYUŞUYOR

İlk sonuçlara göre ise denizden alınan numune örnekleriyle gemiden alınan numune örneklerinin büyük oranda uyuştuğu öğrenildi. Konuyla ilgili kesin sonucun önümüzdeki günlerde açıklanması beklenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin konuyu titizlikle takip ettiği öğrenildi.

BAKAN KURUM: DENİZE AKARYAKIT BOŞALTAN GEMİYİ TESPİT ETTİK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Foça’da denize fuel-oil döken geminin bulunduğunu açıkladı…

FİRMAYA 1 MİLYON 644 BİN TL CEZA KESİLDİ

İzmir’in Aliağa ilçesi açıklarında fuel oil atık salınımı ile deniz kirliliği yaşanmıştı. Bakan Kurum konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kurum, “İzmir’in Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi bölgesinde fuel oil kaynaklı deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik. Kirliliğe neden olan Palau bayraklı, Harrier isimli kuru yük gemisinin firmasına, 1 milyon 644 bin 742 lira idari para cezası kesildi” dedi.

İddiaların odağındaki geminin çıkışı savcılık kararıyla yasaklanmıştı.


Etiketler foca denizi
Yorumlar