Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Erdoğan'dan dikkat çeken atama! İstanbul sandıklarını soruşturan savcının eşini TMSF’ye atadı!

Erdoğan'dan dikkat çeken atama! İstanbul’da usulsüzlük iddiasını soruşturan başsavcı İsmail Uçar’ın eşininin TMSF üyeliğine atadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ataması YSK'nın tartışmaları kararı sonrası dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2019 10:56

Erdoğan'dan dikkat çeken atama!  İstanbul sandıklarını soruşturan savcının eşini TMSF’ye atadı!

İstanbul seçimlerinde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu üyeliğine İstanbul’da sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın eşi Çiğdem Uçar’ı atadı. 

TMSF'nin sitesinde yer alan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliklerine Şeref Safa ile Çiğdem Uçar atandı.  Boş bulunan iki kurul üyelerine yapılan yeni atamayla birlikte Fon Kurulu üye sayısı 7’ye çıktı. Yeni üyeler Yargıtay’da yemin ederek TMSF’de görevlerine başladı. Söz konusu atamalar, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 113. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince yapıldı." ifadelerine yer verildi. 

TMSF üyeleri yemin etti

Çiğdem Uçar, İsmail Uçar’ın 25 Aralık soruşturmasına takipsizlik vermesinin ardından İstanbul Muhakemat Müdürlüğü’ne getirilmişti.

İsmail Uçar 31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP’nin İstanbul’da ortaya attığı sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan başsavcı olarak biliniyor. O dönem çıkan haberlerde İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın, yerel seçimlerde Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy’de sandıklarda usulsüzlük yapıldığına ilişkin suç duyuruları konusunda 32 ayrı soruşturma başlattığı, bu kapsamda 100’ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesinin “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi. 

ÇİĞDEM UÇAR KİMDİR? 

1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Nevşehir ve Erzurum Barolarına kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmıştır.

Yozgat Muhakemat Müdürlüğü, Antalya Korkuteli Hazine Avukatlığı, Aksaray Muhakemat Müdürlüğünde Hazine Avukatlığı yapmıştır. İstanbul Muhakemat Müdürlüğünde Muhakemat Müdürü olarak görev yapmıştır. 10.05.2019 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Fon Kurulu Üyeliğine atandı.






Yorumlar