Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Enver Altaylı kimdir? Başkan Erdoğan böyle cevap verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakan’ı Merkel’in basın toplantısında gündeme gelen Türk asıllı Alman vatandaşı olan eski MİT'çi Enver Atlaylı kimdir? Tutuklanmasına ilişkin açıklamalar sonrası Envar Altaylı hakkında bilgiler merak konusu oldu. İşte Enver Altaylı'nın aslen nereli olduğu yaşı ve biyografisi

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2018 19:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, ortak basın toplantısında konuştu. Toplantıya Alman gazetecinin sorduğu Enver Altaylı sorusu damga vurdu. Bunun üzerine Enver Altaylı'nın hayatı ve biyografi büyük merak konusu oldu. 

PEKİ ENVER ALTAYLI KİMDİR?



Enver Altaylı 01 Kasım 1944 senesinde Ceyhan'da doğmuştur. 1968-1973 yılları arasında Doğu Avrupa Hukuku ve Sovyetoloji konusunda Almanya ve Avusturya'da eğitim almıştır. 1977-1980 arasında MHP’nin yayın organı Hergün Gazetesi'nin genel yayın müdürlüğü ve başyazarlığını yaptı. 80'li yılların sonunda Sovyetler Birliği dağılma sürecine girdiğinde Orta Asya'ya gitti. Orta Asya cumhuriyetlerinin yeniden yapılanmasında, bu ülke yöneticilerine yardımcı oldu. 90 'lı yılların başında Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na devletin eski Sovyet cumhuriyetlerine yönelik yeni siyasetinin tesbitinde yardımcı oldu.

1958 - 1961 seneleri arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi

1963 - 1967 seneleri arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

1968 - 1973 seneleri arasında Millî İstihbarat Teşkilatı için Sovyetolog olarak çalıştı

1977 - 1980 seneleri arasında Hergün Gazetesi'nin başyazarı olarak çalıştı

Yayınları

-Esir Türk İllerinde 90 Gün

-Komünist Teoriler ve Sovyet Yayılma Siyaseti

-İrfan Ülkü tarafından yazılmış 'Büyük Oyundaki Türk: Enver Altaylı


Yorumlar