Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Elektrik ve Doğalgaza Zam Yapılacak mı?

Elektrik ve doğalgaz zammı konusunda bakandan önemli bir açıklama geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren elektrik ve doğalgaz zammı konusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bilgilendirmeyi gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 20:19

Milyonları yakından ilgilendiren elektrik ve doğalgaz zammı özellikle sosyal medyada konuşulan konuların başında geliyor. Faturalardan şikayetçi bazı vatandaşların sosyal medya platformlarında video çekerek seslerini duyurmaya çalıştıkları gündeme yansımış, milyonlarca kişi tarafından elektrik zammı, doğalgaz zammı gibi önemli enerji kalemlerinde zammın yapılıp yapılmayacağı soruları soruluyordu.

Bakan programda açıkladı

Katıldığı televizyon programında elektrik ve doğalgaz zammına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, milyonların merak ettiği sorunu yanıtını verdi.

Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?

Enerjide yapılacak zamların önceden görülmesi, planlanması ve üzerinde ciddi çalışmaların yapılması sonrasına vatandaşlara yansıtıldığını kaydeden Enerji Bakanı Dönmez, elektrik ve doğalgaz konusunda şuana kadar bir zam durumunun söz konusu olmadığını söyledi. 

Enflasyondaki ilerleyişin iyiye gittiğini, düzenlemelerin sonuç vermeye başladığını ve şuanki durumda herhangi bir piyasa değişikliği de yaşanmadığını belirtti. 

Açıklamasında 2018 senenin sonuna kadar elektrik ve doğalgazda herhangi bir zammın uygulanmayacağını belirterek, enflasyonun gerilemesinin maliyetleri olumlu etkilediğini söyledi. 

Bütçe komisyonunda da fiyatlandırmalarla alakalı ifadelerde bulunduklarını söyleyen Enerji ve Tabi Kaynakalr Bakanı Berat Dönmez, yılbaşına kadar enerjide yeni bir fiyatlandırmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Konuya yönelik süreçlerin zam olarak aktarılabilmesi için 3 ay önceden bazı çalışmaların tamamlanması, süreçlerin izlenmesi gerektiğini söyleyerek, milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi vermiş oldu.


Yorumlar