Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Adayları İçin Bu Gün Bir Kura Düzenledi

2019 hac kura sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar daha önce yapmış oldukları başvurulardan sonra isimleri yer alanlar, hac vazifesini yapabilmek kutsal topraklara gidecekler. 

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2018 20:55

DİB 28 Aralık tarihinde 15:00'de gerçekleştirdiği törende 14.45'te Diyanet TV ekranında canlı olarak izlenebildi. Bunun yanı sıra adayların liste isim isim kutsal topraklara hac vazifilerini yerine getirebileceklerin sonucu Diyanet resmi internet sitesi üzerinden de erişime açılacak. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

2019 HAC KURA ÇEKİLİŞ SONUCU SAATİ BELLİ OLDU

Adaylar merakla sordukları 2019 hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve adaylara duyurulacağı belli oldu. Buna göre 23:00'dan itibaren öğrenebilecekler.

KESİN KAYIT TARİHİ

2 Milyon 213.835 aday başvuru yaptı ve kesin kayıt yapabilecek adaylar 2 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında Müftülükler ile internet ortamından kesin kayıt yapabilecek. Kesin kayıtlardan kalan kontenjanlar için yedek adaylara kayıt hakkı tanınacak.

Hacı adaylarından 2019 hac sonucunda ismi bulunmayan adaylar 1 yıl sonraki kayıtları bekleyecek. İsmi bulunan adaylar ise kesin kayıt tarihlerinde başvurularını tamamlamaları gerekecek.

Sonuçlar için: https://hacumre.diyanet.gov.tr/ (saat 23:00'dan itibaren)


Yorumlar