Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Demirtaş'ın tahliye talebiyle ilgili karar verildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları tarafından AİHM kararına istinaden yapılan tahliye başvurusu reddedildi.

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2018 15:43

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları tarafından AİHM kararına istinaden yapılan tahliye başvurusu reddedildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına dair kararı sonrası tahliyesi için yapılan başvurunun mahkeme tarafından reddedildiği bildirildi.

Demirtaş'ın avukatlarından Ramazan Demir, Twitter hesabından açıklama yapan tahliye talebinin 'AİHM kararı kesinleşmedi' gerekçesiyle kabul edilmediğini belirtti.

Demir, "Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi AİHM kararına rağmen Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak da AİHM kararı henüz kesinleşmedi demiş, sonra da Adalet Bakanlığı'na yazı yazmışlar öyle değil mi diye. Bu rezaletin tarifi yok" ifadelerini kullandı.

AİHM, 20 Kasım'da 2 yıldan bu yana cezaevinde bulunan Demirtaş'ın tutukluluğunun sona erdirilmesi gerektiğine hükmetmişti. AİHM'in kararını Türkçeye tercüme ederek dün mahkemeye gönderen Demirtaş'ın avukatları, tutukluluğa itirazda bulunmuştu.



Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi AİHM kararına rağmen Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak da AİHM kararı henüz kesinleşmedi demiş,sonra da Adalet Bakanlığı’na yazı yazmışlar öyle değil mi diye.Bu rezaletin tarifi yok.

— Ramazan Demir (@ramazandmr) November 30, 2018





AİHM kararını sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi bağlamaz, karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz" demişti.


Yorumlar