Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Ekonomiyi Şaha Kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından gerçekleştirilen ekonomi odaklı açıklamalarda, 81 ilin kalkınması için kalkınma projesi başlatıldığına, 81 ilde ekonominin şaha kaldırılacağı yönünde ifadelere yer verildi. 

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2019 19:49

Oktay açıklamasında, ekonominin belirli vilayetlerde, ilçelerde değil de 81 ilin tamamında etki edecek bir kalkınma planının yapıldığını ve bunların uygulamaya geçirilerek ekonominin şahlandırılacağını ifade etti. 

Açıklamasında " Ülkemizin benimsemiş olduğu kalkınma hedefleri doğrultusunda, topyekün kalkınmaya önem veriyoruz. Sadece belli şehirlerin, bölgelerin değil, 81 ilimizin tamamının ekonomik olarak şaha kalkmasını arzu ediyoruz. 

Bölgeler arası ekonomik dengesizliklerin ve bölgede iller arası gelişmişlik farklılıklarının, yerelden kalkınmayı güçlendirerek azaltılması, öncelikli stratejik hedeflerimiz arasındadır. "ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, kimsenin oyunda ve oynaşta olmadığını, gece ve gündüz farketmeksizin durmadan ülke ekonomisine katkı sağlamak için, faydalı olmak için çaba sarfettiklerini, tek gayelerinin de bu olduğunu söyledi.

Çorum ne kadar çalışıyorsa, Yozgat ve Sinop o kadar çalışmalı

Ekonominin kalkındırılması noktasında uygulanacak planlamalarda, iller arasındaki kalkınmaya göre farklı planlamaların olmayacağını, ekomominin tüm vilayetlerde aynı şekilde büyümesini, geliştirilmesini hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay " Çorum ne kadar çalışıyorsa, Yozgat o kadar çalışmak zorunda. Samsun ve Sinop bir o kadar çalışmak zorunda. 

İhracata bir o kadar katkı vermek zorunda. İstihdama bir o kadar katkı vermek zorunda. Vergi boyutuna bir o kadar katkı vermek zorunda. Hepimizin bu işi birlikte omuzlamamız gerekiyor. 

Onun için de artık başka şeyi konuşuyoruz. Sen-beni konuşmuyoruz. Çoktan bitti bu, bizi konuşuyoruz. İlden bölgesel kalkınmaya, bölgesel kalkınmadan Türkiye'nin kalkınma hamlesi ve oradan da birlikte sınırların ötesinde iş yapmak. 

Zaten Türkiye bunu yapıyor. Biz bunu yapıyoruz zaten ama şu anda arzu ettiğimiz yaptığımızı ikiye, üçe, beşe katlamak.

Konuşmasında Türkiye' nin kalkınma hamlesine, sınırların ötesinde bir ekonomik büyüklükte iş yapma yeteneğine vurguda bulunarak, mevcut parametrelerin iki üç kat üzerine çıkarılarak çalışmaların sağlanması konusunda ifadelere yer verdi.


Yorumlar