Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş karar!

Resmi Gazete'de yayımlanan döviz kararı ile ilgili bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve yayımlanan döviz kararı ayrıntıları şu şekilde...

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2018 09:31

Türk lirasının değerinin korunmasıyla ilgili Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, menkul, gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarında TL kullanılacak.

Döviz üzerinden yapılan menkul, gayrimenkul alım satım ve kiralama sözleşmeleri ise 30 gün içinde Türk lirasına dönüştürülecek.



KİRA, LEASİNG, SÖZLEŞME BEDELİ DÖVİZLE BELİRLENEMEYECEK

Türkiye'de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile işi, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya döviz endeksli olarak kararlaştırılamayacak.



Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.



Buna göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım-satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.



Karara eklenen geçici maddeye göre, bu kapsamda daha önce akdedilmiş sözleşmelerdeki döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, bugünden itibaren 30 gün içinde Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.



Cumhurbaşkanı kararı bugün yürürlüğe girdi.


Yorumlar