Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Ücretli Poşet Uygulaması İçin Önemli Açıklama Yaptı

Bilindiği gibi çevre duyarlılığının arttırılması için yeni bir düzenleme yapıldı ve 1 Ocak tarihinden itibaren alışveriş poşetleri 25 kuruş ücretle alınabilecek. Alışveriş poşetlerinde logo ve sloganları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2019 20:28

Poşetlerin bir yüzeyinde sıfır atık logosu ve çevreci slogan yer alacağı açıklandı. Yeni düzenleme sonrası bir yüzeyinde yer alacak olan logo diğer yüzeyinde ise firmanın logosu yüzde yirmiyi geçmeyecek şekilde yer alabilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik. Marka ve logolar, poşetin tek yüzeyinde yer alacak ve alanın yüzde yirmisini geçemeyecek.

ECZANELER İSTİSNA OLACAK

Eczanelerde yapılacak olan alışverişlerde ücret alınma konusunda istisna olacağı belirtildi. Eczanelerde 15 mikron altındaki poşetlerde ücret alınmayacak.

LOGOLAR NASIL YER ALACAĞI BELLİ OLDU

Ücrete tabi tutulacak olan poşetlerde çift kat kalınlığın 40 mikron olarak belirlendi. Logolarda marka logosu bir yüzeyinde yüzde yirmiyi geçemeyecek. Diğer yüzeyinde ise sıfır atık logosu yer alacak.


Yorumlar