Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cemal Kaşıkçı cinayetinin düğümünü çözecek iddia!

Cemal Kaşıkçı'ya dair bir çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Kaşıkçı; İstanbul'a gelmeden birkaç ay önce Mısırlı bir kadınla evlilik yapmış.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 01:25

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin birçok bilinmezin varlığını koruduğu bugünlerde, Kaşıkçı'yla ilgili güçlü bir iddia gündeme geldi. Washington Post gazetesinin haberine göre; Mısırlı bir kadın, Kaşıkçı'nın yalnızca birkaç ay önce kendisiyle dini bir nikâh yaptığını ispatlayan belgeleri, Türkiye ve Suudi Arabistan Konsolosluklarına teslim etti.

Cemal Kaşıkçı'nın bu evliliği ailesinden ve nişanlısı Hatice Cengiz'den sakladığı iddia edilirken, bazı sosyal medya hesapları dini nikâha ait görüntüleri paylaştı. 

Bazı sosyal medya hesaplarınca ismi "Hanan Atr" olduğu iddia edilen kadın, Kaşıkçı'yla olan mesajlaşmalarını ve nikâh törenine dair görüntüleri Washington Post'la paylaşmış. İşini ve güvenliğini öne sürerek isminin yalnızca baş harflerini paylaşan Mısırlı kadın, gazeteyle yaptığı mülakatta "Bir Müslüman eş olarak bütün haklarımı ve tanınmayı istiyorum." şeklinde konuştu.

Cemal Kaşıkçı'nın eski bir dostunun konuya yaklaşımı ise, iddiaları doğrulayacak nitelikte. Güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamak istemeyen kişi, evliliğe şahitlik ettiğini aktardı.

Kaşıkçı'nın Arabistan'da yaşayan ailesi konuyla iligli yorum yapmaktan kaçınırken, nişanlısı Hatice Cengiz önemli değerlendirmelerde bulundu. "Cemal bana bu kadından hiç bahsetmedi." diyen Cengiz, "İnsanlarda oluşan Cemal'ın imajını niye değiştirmek istiyor? Ne istiyor? Bunun, onu itibarsızlaştırmaya ve itibarını zedelemeye yönelik bir girişim olduğundan şüpheleniyorum." diyerek söz konusu kadının farklı bir motivasyonu olduğunu ima etti.

Washington Post'a verdiği demeçte 50 yaşında olduğunu söyleyen Atr, Suudi gazeteciyle 10 yıl önce bir Ortadoğu Medya forumunda tanıştığını aktardı. Romantik ilişkilerinin bir yıl önce başladığını söylerken, Kaşıkçı'yı son olarak Eylül ayının başlarında gördüğünü iddia etti. 

Atr, mülakatta çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı'nın, Suudi rejiminin kendisine ilişkin bazı tedbirler alacağından endişelendiğini ancak bir ölüm tehlikesi altında olduğunu düşünmediğini aktardı.

Virginia'daki Amerikan Açık Üniversitesi'ndeki İslam Çalışmaları Profesörü Enver Hacac'ın Kaşıkçı ve Atr'ın dini nikâhlarını kıydığı iddia edilirken, Hacac konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Washington Post'a göre; Atr'ın bu iddiaları ispatlaması durumunda  Suudi rejiminin Kaşıkçı ailesine ödediği tazminatın bir kısmını alabileceğini aktardı. 




Yorumlar