Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Binali Yıldırım' dan: FLAŞ UBER Açıklaması

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında meclisteki görevinden istifa edeceğini kamuoyuna duyurmuş, aynı zamanda kendisine yöneltilen bazı sorulara da yanıtlar vermiş durumdadır. 

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2019 13:06

Binali Yıldırım, meclisteki görevinden istifa edeceğini duyurduğu programda, uzunca zamandır merakla beklenen UBER konusundaki gelişmelere yönelik yanıtlar da verdi. 

UBER konusuyla alakalı flaş bir açıklama gerçekleştiren Binali Yıldırım, daha önceki konuşmasında " UBER bir lüks, vatandaşlar da memnun bunu yok sayamayız. 

UBER Konusunda yeni açıklama yaptı

Binali Yıldırım açıklamasında " Bu biraz sıkıntılı bir soru. İstanbul'un sorunu değil. İtalya'da yasaklanmış. Üst mahkeme yasaklama kararını durdurmuş UBER tekrar çalışmaya başlamış. 

Danimarka'da çok sıkı standartlar getirilmiş. Macaristan'da taksicilerden gelen talep üzerine UBER yasadışı ilan edilmiş. Birçok ülkede bu sorun var. 

Taksicilerin de standartlarına özen göstermesine yönelik tedbirler alacağız. UBER'e yönelmenin arkasındaki sebepleri de görüp buna göre taksiciliği geliştirmemiz lazım.  Vatandaşlar bunu istiyor. 

Konforunu beğeniyor. Buna itirazım yok. Ama bu hizmeti kim verecekse hukuk dairesinde ve meşru olarak vermesi lazım. Haksız bir rekabete yol açan uygulamaya izin veremeyiz. 

Vatandaşlar UBER' in hizmete girmesini istiyorlar

Özellikle İstanbullu vatandaşlar, UBER hizmetiyle alakalı geri bildirimler gerçekleştirerek, yeniden hizmete girmesini ve çalışmanın yapılmasını bekliyorlar.


Yorumlar