Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bakandan Önemli Açıklama: O Gemi Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir`in Foça ilçesinde yaşanan sızıntıyla alakalı, "Uydu görüntülerine bakıldı deniz kirliliği görüldü ve TÜBİTAK  raporlarıyla söz konusu atığın kaynağının Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisi olduğu tespit edildi. Söz konusu geminin ait olduğu firmaya 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesilmiştir.

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2018 19:31

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Foça ilçesinde 2.5 kilometrelik yerde etkili olan fuel-oil sızıntıyla alakalı gemi tespit edildi. 

Kurum firmaya, 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesildiğini söyleyerek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

İzmir ili Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi Bölgesinde meydana gelen Fuel-Oil kaynaklı deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik. Denizdeki kirliliği tespit etmek için bölgede bulunan ve hareket eden gemilerden numuneler alınıp ve analiz yapılması için TÜBİTAK-MAM’a (Marmara Araştırma Merkezi) gönderilmiştir.

Uydu görüntülerinden deniz kirliliği izlenip ve TÜBİTAK raporlarıyla söz konusu atığın kaynağının Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisi olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu geminin ait olduğu firmaya 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesilmiştir.


Yorumlar