Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bakan Bekir Pakdemirli'den işkence edilen Papağan Bahtiyar paylaşımı! "Çok üzgünüm"

Katıldığı televizyon yarışmalarıyla ve son olarak MasterChef yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir'in papağınına yaptığı işkence videosu gündeme bomba gibi düşmüştü. Sosyal medya'da gelen tepkiler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ninde decreye girmesiyle gözaltına alınan Murat Özdemir daha sonra akıl hastanesine sevk edildi. Papağan Bahtiyar ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilmişti fakat bugün Papağan Bahtiyar'dan kötü haber geldi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzücü olayın ardından sosyal medya hesabı twitter'dan paylaşımda bulundu ve "Çok üzgünüm...Elimizden gelen her şeyi yaptık ama maalesef kaybettik... Hayvanlarımıza yönelik şiddetin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2018 18:17

NE OLMUŞTU!

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışmasıyla adını duyuran Murat Özdemir, papağana işkence ettiği videonun ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınmıştı. Yaşanan bu vahşet karşısında hem Türk Halkı hem de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli o gece sesiz kalmadı.

Bakan Pakdemirli Sessiz Kalmadı!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, MasterChef Murat'ın kan donduran eziyet videosuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim.İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık." dedi.





Murat Özdemir'in işkence ettiği papağan ameliyat edildi

Katıldığı televizyon programındaki yemek yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir'in kötü muamelede bulunduğu, sol bacağının diz ekleminde çıkık ve başında yumuşak doku zedelenmesi olduğu tespit edilen papağan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edildi. Ameliyatı yapan Prof.Dr. Serhat Özsoy, 1-2 ay sürecek tedaviye alınan papağanın erkeklere karşı tepki gösterdiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1'inci Bölge Müdürlüğü görevlileri,Özdemir'in, sosyal medya hesabında evindeki bir papağana yaptığı kötü muamelenin görüntülerini paylaşması üzerine harekete geçti.  Polis ekiplerince gözaltına alınan ve adliyede serbest bırakılan Murat Özdemir'e ait papağan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1'inci Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alındı. Kanat ve ayağında kırıklar bulunduğu belirlenen papağan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'ne önceki gece getirildi. Sol bacağının diz ekleminde çıkık ve başında yumuşak doku zedelenmesi tespit edilen aynı zamanda aşırı stres altında olduğu belirlenen papağan bugün ameliyata alındı.

Ameliyatı yapan Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy, şiddet gören papağının önceki gece acil servise getirildiğini, ilk müdahalesinin yapıldığını, baş ve gözlerinin üzerinde darbeye bağlı kızarıklık ve morluklar bulunduğunu bunların devam ettiğini söyledi.

"Aynı zamanda bir bacağında dizinde çıkık meydana gelmiş. O nedenle hasta bayağı ağrılı vaziyetteydi. Dün tedavilerini yaptıktan sonra bu sabah da ameliyatını yaptık. Yaklaşık 1 saat süren ameliyat oldu, diz eklemini yerine yerleştirdik. Şimdi kendisine gelebilmesi için besleme, serum, antibiyotik, ağrı kesiciler veriyoruz. Ilık, sessiz bir yerde Bu tedavi devam edecek. Tedavisi yaklaşık 1- 2 ay kadar sürecek. Dizin yerleşik pozisyonunu alması çok zordur. Bu süre zarfında iyi bakımı yapılacak. Rehabilititasyon aşamasından sonra doğa ve tabiata uygun görülen bir yere bırakılır belki de büyük ihtimal sahiplendirilir. Tedavisi tamamlanıncaya kadar burada kalır. Bizim için problem değil."

ERKEKLERE TEPKİLİ

Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy, sahibinden şiddet gören 'Afrika Gri' cinsi papağanın aşırı stres altında olduğunu ifade ederken, "Afrika Gri Papağanları yabani oldukları için çok duyarlıdırlar. Televizyonda da gördüğümüz kadarıyla sahibi ona oldukça hırçın ve asi biçimde yaklaşıyor. O nedenle hayvanda da özellikle erkeklere karşı büyük bir iritasyon (Dış etkene bağlı sinir sisteminin verdiği olumsuz tepki- rahatsız olma, öfkelenme) var. Bu sabah da denedik erkeklere daha başka bir tepki gösteriyor. Ne kadardır strese maruz kaldı bilmiyoruz. Etkisi altında." dedi.

MasterChef Murat'ın işkence ettiği papağandan kötü haber!

Katıldığı televizyon yarışmalarıyla ve son olarak MasterChef yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir'in papağınına yaptığı işkence videosu gündeme bomba gibi düşmüştü. Sosyal medya'da gelen tepkiler üzerine gözaltına alınan Murat Özdemir daha sonra akıl hastanesine sevk edildi. Papağan Bahtiyar ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilmişti fakat bugün Papağan Bahtiyar'dan kötü haber geldi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilen papağının, gece saatlerinde sağlık durumu kötüleşti. Gereken tüm müdahalelerin yapıldığı Bahtiyar isimli papağan, bu sabah öldü.

Uzun süre beslenemediği tahmin edilen papağanın kesin ölüm nedeni, yapılacak tıbbi incelemenin sonucunda belli olacak. 

Bakan Bekir Pakdemirli'den işkence edilen Papağan Bahtiyar paylaşımı! 

Murat Özdemir'in işkence ettiği Papağan Bahtiyar, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilmişti fakat bugün Papağan Bahtiyar'dan kötü haber geldi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabı twitter'da bir paylaşımda bulundu ve "Çok üzgünüm...Elimizden gelen her şeyi yaptık ama maalesef kaybettik... Hayvanlarımıza yönelik şiddetin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.  İşte Bakan Pakdemirli'nin o paylaşımı;




Çok üzgünüm...

Elimizden gelen her şeyi yaptık ama maalesef kaybettik...

Hayvanlarımıza yönelik şiddetin takipçisi olmaya devam edeceğiz. pic.twitter.com/gpdSfXGd6B


— Dr. Bekir Pakdemirli (@bekirpakdemirli) 20 Aralık 2018




Yorumlar