Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bakan Akar Tarihi Açıkladı: Son Gün 29 Şubat

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda düzenlenen programda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Personelimizin tecrübe kazanmasına çalışacağız. Savaşları iyi yetişmiş komutanlar ve iyi yetişmiş TSK mensupları kazanacaktır. 

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 13:19

Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Akar, "PKK eşittir YPG. Hiçbir farkı yok, bu iyi bilinmeli. Hainler kazdıkları çukura gömüldü. Fırat Kalkanı Harekatı'nda destanlar yazıldı. Her bir askerimiz, öğrencimiz, personelimiz çok önemli. 

İçimizdeki hainler temizlendikçe sayısal olarak azalsak da daha çok güçlendik. Şu anda 3370 subay adayı eğitim görüyor. Aday belirleme sınavı 7 Nisan 2019 tarihinde 81 ilde gerçekleşecek. Müracaatlar 16 Ocak - 29 Şubat tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacaktır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda, askeri öğrencilerle bir araya geldi.

Akar'ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Yurtiçi ve sınır ötesinde birçok arkadaşımız mücadelesini sürdürmektedir. Bu şekliyle bunlar da tarihteki müstesna yerlerini almaktalar. Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Hain darbe girişimine rağmen TSK Fırat Kalkanı harekatını başlatmıştır. Gerçekten destan yazılmıştır.

En radikal DEAŞ teröristleri kazdıkları çukura gömülmüşlerdir. 3 bin teröristten fazla DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmiştir. Altını çizmek istediğim bir husus; koalisyon güçlerinden hiçbiri Türkiye gibi DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele etmemiştir.

Akabinde Zeytin Dalı hareketı gerçekleşti. PKK'nın YPG'den bir farkı yok. Bunun tartışması yok. Bunun bilgileri, belgeleri her yerde. Afrin'deki YPG'li PKK'lılar da bulundukları çukura gömülmüşlerdir.

İçimizdeki hainler temizlendikçe sayısal olarak azalsak da çok daha güçlendiğimizi bizzat gördük. Şimdi aramıza katılan genç ve iyi yetişmiş personel ile önümüzdeki günlerde daha da güçlü olacağımızı söylemek yanlış olmayacaktır. Şu anda 3370 subay adayı eğitim görüyor.

Müracaatlar ve sınav tarihleri

Askeri öğrenci aday belirleme sınavı, 7 Nisan 2019 tarihinde 81 ilde gerçekleşecek. Müracaatlar 16 Ocak - 29 Şubat tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacaktır.


Yorumlar