Anasayfa /  Güncel /  Gündem

AK Parti bugün adaylarını açıklıyor!

AK Parti 40 ilin adayını bugün açıklayacak. MHP'yle ittifak çalışmaları sürüyor.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2018 10:58

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 31 Mart yerel seçimleri için önemli bir viraj dönülüyor.

AK Parti'de 40 ilin belediye başkan adayları İstanbul'da düzenlenecek toplantıyla açıklanıyor.

AK Parti'de bir yandan da ittifak çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde yerel seçim ittifakı için kapanan kapı yeniden aralandı. Hangi illerde nasıl bir işbirliği zemini yaratılacağı üzerinde çalışılıyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından salı günkü grup toplantısında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz haftabaşında bir araya gelerek konuyu masaya yatırıcaklar.

MHP'de seçim stratejisi ve aday belirleme süreci de hızlandı. Belediye başkanları, il başkanları ve parti yönetimi antalya'da kampa girdi. Kampta, ittifak çalışmaları konusunda da ayrıntılı değerlendirme yapılması bekleniyor.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında temas trafiği de sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gelecek hafta bir araya gelerek, ittifak için bir formül bulup bulamayacaklarını görüşecekler.

CHP ve İYİ Parti kurmayları da hangi illerde birlikte adım atılabileceğine ilişkin değerlendirmelerine devam ediyor.

Kaynak: Superhabertv


Yorumlar