Anasayfa /  Güncel /  Gündem

''Adnan Oktar örgütünün elinde büyük bir arşiv var''

1999'da Adnan Oktar ve grubuna operasyonu başlatan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, bu yapılanmanın hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2018 13:20

Adnan Oktar ve ekibine yönelik 1999’da örgüte yönelik ilk operasyonu başlatan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan Sadettin Tantan, örgüte ilişkin "Adnan Hoca bir tarikat değil, dinle falan da ilgisi yok. “Neden 19 yıl beklediler” sorusuna takılmayın. Şu anda bu operasyonu yapan yetkililere destek vermemiz gerekir. Kamuoyu oluşturmamız lazım, halk bu operasyonu sahiplenmeli. Kimse siyaseten engellemesin diye sahip çıkmak gerekiyor. Çok zor bir operasyon. İçten, dıştan müdahale gelebilir. " ifadelerin kullandı.

Hürriyet'ten İpek Özbey'in haberine göre "Türkiye’de teknolojiyi en iyi kullanan örgüt Adnan Hoca’nın örgütüdür" diyen Tantan, şöyle devam etti:

Teknik takiple siyaseti ve basını teslim alanlar bunlardır. Gazete sahiplerinden, yayın yönetmenlerine, milletvekillerine arşivledikleri çok kişi vardır. Teknik takipte kullandıkları teknoloji o zaman polisin elinde bile yoktu. Arşivledikleri milletvekilleri sonradan bana teşekküre geldiler. Ama bunlar arasında özür dileyecek misin diye önerge verenler de oldu.

Tantan'ın açıklamalarında özellikle Özbey'in yönelttiği "Yakalanmasıyla çok insanın uykusu kaçmış mıdır?" sorusuna verdiği yanıt dikkat çekiciydi:

"Hiç şüpheniz olmasın. Türkiye’de teknolojiyi en iyi kullanan örgüt Adnan Hoca’nın örgütüdür. Teknik takiple siyaseti ve basını teslim alanlar bunlardır. Gazete sahiplerinden, yayın yönetmenlerine, milletvekillerine arşivledikleri çok kişi vardır. Teknik takipte kullandıkları teknoloji o zaman polisin elinde bile yoktu. Arşivledikleri milletvekilleri sonradan bana teşekküre geldiler. Ama bunlar arasında özür dileyecek misin diye önerge verenler de oldu. "


Yorumlar