Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Abdülhamid’in torunu: Parlamenter sistem canımıza yetti

Sultan II. Abdülhamid'in torunu olarak tanınan Nilhan Osmanoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemine “evet” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Neyinize yetmedi parlamenter sistem’ ifadesini hatırlatan Osmanoğlu, “Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık” diyerek eleştirdi. Osmanoğlu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın parlamenter sistem yüzünden zehirlenerek öldürüldüğünü de savundu.

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2017 15:03

Adını Osmanlı'ya ilişkin ürünler sattığı internet sitesini cuma namazı saatinde erişime kapatması ile adını duyuran Nilhan Osmanoğlu, sosyal medyadaki “ben de varım” kampanyasına katıldı.Padişah, sultan, saray kokuları; fes, sarık, takke, tespih, tabanca, Osmanlı yüzükleri, padişahların portreleri ve 2. Abdülhamid'le ilgili ürünlerin satışını yapan Nilhan Osmanoğlu'nun sitesine Cuma namazı saatinde girilemiyor.

 “Cumhurbaşkanımızı Sultan Abdülhamid’in yalnızlığına bırakmamak için evet diyorum'' diyen Osmanoğlu, oyunu ‘evet' olarak kullanmasının sebebini şöyle sıraladı: 

Konuyla ilgili örnekler veren Osmanoğlu, “Benim oyun tabi ki ‘evet'ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum. Örneklendirecek olursak Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Evren, ‘Bir sağdan bir soldan astık’ dediğinde o gençler bu parlamenter sistem yüzünden gittiler. Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü'ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi. Birçok örnek verebiliriz bununla ilgili. Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili birçok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, ‘Neyinize yetmedi parlamenter sistem’ diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık. O yüzden biz başkanlık sistemine evet  diyoruz” 




Yorumlar