Anasayfa /  Güncel

YSK'dan oy sayımına ilişkin yeni karar!

Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar üzerine, Maltepe İlçe Seçim Kurulu 7 üye toplanıp karar verecek. Hakim tek başına karar alamayacak.

Abone ol
Abone ol 15 Nisan 2019 22:15

Yüksek Seçim Kurulu'ndan son dakika Maltepe kararı... 160 sandıkta devam eden sayımla ilgili YSK'dan uyarı geldi. Maltepe İlçe Seçim Kurulu, terminal sayısı arttırılması kararını toplanarak alabilecek. Maltepe Seçim Kurulu 7 üye ile toplanıp karar verecek, hakim tek başına karar alamayacak.

Yüksek Seçim Kurulu, Ak Parti ve MHP'nin oy sayımlarıyla ilgili itirazlarını kabul etmediği ve oy sayımı terminal sayısının artırılmasını istediği belirtildi.

YSK: KURUL ÜYELERİ KARAR ALABİLECEK

YSK, AK Parti’nin olağanüstü itirazı üzerine Maltepe Seçim Kurulları’nın sandık kurullarının sayısının artırılması dair kararını kaldırdı. YSK, ilçe seçim kurullarının sandık sayısının artırılması kararını, Maltepe 1. ve 2. Seçim Kurulu’nun müşterek yaptığı toplantı sonucunda alması nedeniyle iptal etti. YSK her iki kurulun üyeleri ile birlikte ayrı ayrı toplanarak, bu kararı alabileceğini belirtti.

YSK: SEÇİM KURULLARININ SAYIMI İVEDİLİKLE TAMAMLAMASI GEREKİYOR

Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanı, "Terminallerin artırılmasına ben mi karar vereceğim, yoksa kurul mu?" diye sordu. Yüksek Seçim Kurulu ise "Kendi başına değil ilçe seçim kurulunu toplayıp bu kararı almalısın" diye yanıt verdi.

Bu duruma göre Maltepe Seçim Kurulu, yeni terminal kurulmasına dair kararı kurul halinde toplanarak alacak. Bir diğer ifadeyle 7 üye ile toplanıp karar verecek. Bu doğrultuda hakim tek başına karar veremeyecek.

YSK açıklamasında "Seçim kurullarınca sayımı ivedilikle tamamlanması gerekiyor" dendi.


Yorumlar