Anasayfa /  Güncel

Yenikapı Kudüs Mitingi canlı izle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı Kudüs Mitinginde konuşuyor. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı izle..

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2018 18:18

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistinhalkına destek amacıyla "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenleniyor. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı Kudüs Mitinginde konuşuyor. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı izle..Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun takip edeceği mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Kudüs mitinginde yaptığı konuşmada, “Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda çekişmelerde birbirlerine ne kadar tahammülsüzse, ne kadar vicdansızsa o derece pısırık, cesaretsiz korkak bir görüntü içindedir. Müslümanlar olarak kötülüğe karşı çıkmak konusunda ne yazık ki ortak karar alamıyoruz. Bu gaflet halidir” dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenleniyor. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı. Mitingi aşağıdaki playerdan canlı olarak takip edebilirsiniz...

Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun takip edeceği mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katılıyor.

DAKİKA DAKİKA KUDÜS MİTİNGİ

SAAT 17.48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Erdoğan konuşmasından önce miting alanında bulunan vatandaşları selamladı.

Ayrıntılar geliyor...

SAAT 17.39

TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

SAAT 17.22

Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

İşte Binali Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

"Bu muhteşem meydanda Filistin’de yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik.

Bu zulüm karşısında ülkemizin mesajını, safını dünyaya ilan etmek için toplandık.

Bugün burada 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' diye sesleniyoruz.

Kadınların gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yönetimi ev başkanı da bu zulme ortak olmuştur. ABD başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir.

Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun.

Türkiye zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Üç gün ülke çapında yas ilan ettik. TBMM’de AK Parti MHP ve CHP’nin mutabakatıyla İsrail zulmünü kınadık. Filistin milletimizin meselesidir.

Sevgiden nasibini alamamış insanlara ve devletlere yazıklar olsun diyoruz. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur olmamıştır.

Filistinlilere acılar yaşatan İsrailli zorbalar da abad olamayacaktır.

Filistin çaresiz değilsin yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır."

SAAT 17.10

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

SAAT 16.49

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"İman dolu gönüllerimize günahkarlara aşılmaz duvarlar ördük. Gazze’deki mazlumlar için ayaktayız Ramallah’taki mağdurlar için Allah aşkına kıyamdayız.

Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Kurulan her tuzağın karşısındaki hasmı ve haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam’ın suruyuz.

Kardeşlerimiz bilsinler ki yalnız değiller çaresiz değiller sahipsiz değiller.

Siyonizm kutsallarımıza musallat olmuştur. Hıyanet gövde gösterisi yapmaktadır. Evangelist kapitalist emperyalist tahakküm Kudüs’ün bağrına zehirli mızrak olup saplanmıştır.

Kudüs gitti demekle gitmez düştü demekle düşmez. İsrail’in başkenti demekle bu tartı bu sıkleti çekmez çekemez. ABD’nin hastalıklı yönetimi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıştır. Tek kelimeyle yangına benzinle gitmiştir.

ABD başkanı bu hakkı nereden almıştır. Ortadoğu’nun ve Dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cüret etmiştir. Bu, düşmanlık değil midir. Bölge adeta barut fıçısı gibidir.

Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir. ABD tarafsız arabulucu rolünü tamamen kaybetmiştir.

Uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gereken Netanyahu ve çetesi katlettikleri canların bedelini ama bu dünyada ama diğer dünyada ödeyeceklerdir.

BM üç maymunu oynamaktadır ahlaken vicdanen çökmüştür.

Malum İslam ülkeleri kaçak güreşiyor İsrail ve ABD’yi ağızlarına almadan durumu kurtarmaya çalışıyorlar.

Alayına yazıklar olsun alayına yuh olsun. Korkaklık bunları ruhuna işlemiş.

Kudüs asla terk edilmeyecek asla yüzüstü bırakılmayacaktır."

SAAT 16.42

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Destici'nin konuşmasından satır başları:

"Bugün başkentlerini Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak."

SAAT 16.30

Miting konuşmalarından önce sahnede Kuran-ı Kerim okundu.

SAAT 16.28

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler el ele mitinge katılan vatandaşları selamladı.

SAAT 16.19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Yenikapı'ya geldi

SAAT 16.18

Başbakan Binali Yıldırım miting kürsüsüne çıkarak vatandaşları selamladı

SAAT 16.17

Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici sahneye miting kürsüsüne çıktı.


Yorumlar