Anasayfa /  Güncel

Van ve Mardin'de vatandaşlar terörü lanetledi

Van ve Mardin'de binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetledi.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2016 16:14

Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve tekbirler eşliğinde İki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü.

Burada platform adına açıklamayı okuyan sözcü Osman Ayşin, İstanbul ve Kayseri'deki saldırıları kınadıklarını belirterek, insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıların Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri ve arkasındaki güçlerin amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade eden Ayşin, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Van halkı olarak ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize de rahmet, yaralıları acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz." 

PKK'ya Kürtçe tepki

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da terör örgütü PKK'ya tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, "Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz." diyerek terörü kınadılar.

Elindeki Türk bayrağıyla teröre tepkisin gösteren 66 yaşındaki 10 çocuk annesi de "Ben 10 çocuk annesiyim. Kürt'üm. Canım polisimize, askerimize feda olsun. Allah ülkeme, devletime ve bayrağıma zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Yürüyüş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından son buldu.

Mardin

Mardin'de de aralarında Türk Haber-Sen ile Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yer aldığı sivil toplum kuruluşlarınca Merkez Artuklu ilçesindeki Karayolları Parkı'nda protesto düzenlendi. 

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve"Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Ülkenin gelişmesini istemeyen karanlık odakların yeniden devrede olduğuna işaret eden Kanat, "Milli birlik ve beraberliğimizi çekemeyenler, ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen karanlık odaklar yeniden sahneye çıkmışlardır." dedi. 

Etkinliğe katılanlardan bazıları güvenlik önlemi alan polis memurlarına sarıldı, hatıra fotoğrafı çektirdi


Yorumlar